SEC-commissaris: Niets staat een Bitcoin-ETF in de weg

Te midden van toenemende verwachting en opwinding over de mogelijkheid dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zou kunnen goedkeuren, verklaarde commissaris Hester Peirce dat er geen reden is voor de toezichthouder om in de weg te staan.

Inderdaad deelde Peirce, sprekend over de regulering van crypto-activa en andere gerelateerde onderwerpen in een interview met Bloomberg’s Kailey Leinz en Sonali Basak op 21 november, haar standpunten over het besluitvormingsproces van de SEC met betrekking tot aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s.

Toen Leinz haar vroeg om wat licht te werpen op de lopende gesprekken tussen de uitgevers die deze spot Bitcoin ETF’s aanvragen en personen binnen het toezichthoudend orgaan, verklaarde Peirce, die al jaren openlijk is over haar standpunten hierover:

“Er is geen reden voor ons om in de weg te staan van een spot Bitcoin exchange-traded product. (…) We hebben veel aanvragen voor ons gehad, en ik heb gezegd dat ik geen reden zie om ze af te wijzen. We kregen een beetje druk van de rechtbank, en nu zullen we zien waar dat toe leidt.”

Zoals vermeld door de journalist, verwijst de ‘druk van de rechtbank’ waar ze naar verwees naar de rechtszaak van crypto-activabeheerder Grayscale; de rechtbank oordeelde dat de SEC willekeurig en ondoordacht pogingen van Grayscale om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds om te zetten in een ETF heeft afgewezen.

Ondertussen heeft de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF opwinding veroorzaakt over de mogelijke overgang van crypto-activa naar Wall Street, aangezien deze ontwikkeling de deur zou openen naar crypto-beleggingen voor institutionele en particuliere beleggers en een voorbeeld zou stellen voor de crypto-branche.

In deze context meldde Bloomberg dat de deelname van financiële reuzen zoals BlackRock, Fidelity en Invesco zou bijdragen aan het omvormen van de spot Bitcoin ETF-markt tot een kracht van $100 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!