Bank of Korea gaat CBDC niet eerder uitgeven dan de EU en de VS

Governeur Rhee Chang-yong van de Bank of Korea zei dat de voordelen van Zuid-Korea als leider in het uitgeven van digitale valuta van de centrale bank minimaal zijn. Hij voegde eraan toe dat er geen wens is om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) uit te geven vóór de Verenigde Staten en Europese landen. Ondertussen zal Zuid-Korea CBDC testen met vouchers.

Tijdens het seminar over CBDC gaf Governor Rhee Chang-yong van de Bank of Korea aan dat hij het niet goed vindt voor Zuid-Korea om een CBDC te lanceren vóór de Verenigde Staten en Europese landen. Daarom zal de centrale bank van Zuid-Korea geen CBDC uitgeven vóór anderen, ondanks meerdere inspanningen met betrekking tot onderzoek en studie van digitale valuta van de centrale bank.

Verder onthulden de Bank of Korea, de Financial Services Commission en de Financial Supervisory Service dat mensen CBDC’s kunnen testen met vouchers als onderdeel van een pilot-testplan. Voor de detailhandel kunnen 100.000 mensen CBDC testen met openbare vouchers in het vierde kwartaal van 2024. Momenteel geven staats- en lokale overheden openbare vouchers uit voor subsidies. Banken zullen certificaat van deposito (CD) tokens publiceren, die dienen als digitale vouchers.

De CBDC is een nieuwe vorm van digitale valuta die wordt uitgegeven door een centrale bank. Equivalent aan de staatsvaluta kan het dienen als digitale betaling, onderverdeeld in twee typen: de groothandels-CBDC voor instellingen en de detailhandels-CBDC voor individuen.

De Bank of Korea en de Korea Exchange zijn van plan het gebruik van CBDC te simuleren voor de handel in koolstofkredieten op een gedistribueerd grootboek. Andere tests omvatten de uitgifte van getokeniseerde activa en afwikkelingen via beveiligingstokens.

Het crypto-landschap bloeit in het land nadat de overheid een regelgevend kader heeft geïntroduceerd. Er was echter ook enige aanscherping na de Terra-LUNA-crisis in 2022. Ondanks alle recente gebeurtenissen blijft de overheid ondersteunend ten opzichte van het crypto-landschap in het land.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!