Whale Alert: Pas op voor mogelijke prijsdaling van Solana (SOL)

Op 12 november detecteerde Whale Alert twee aanzienlijke transacties van Solana (SOL), elk met een waarde van meer dan $30 miljoen. De eerste transactie stuurde 325.222 SOL, met een waarde van meer dan $18,6 miljoen, naar de Binance-beurs. Hiermee leek het erop dat de interesse in SOL langzaam begon af te nemen.

Whales maken een onverwachte zet

Volgens gegevens van lookonchain heeft een grote investeerder 505.034 SOL opgenomen, waarbij het grootste deel naar Binance en Kraken werd overgeboekt.

Een andere whale heeft 2,16 miljoen SOL ontkoppeld, waarbij 1,3 miljoen SOL ter waarde van $77 miljoen werd verplaatst. Hiervan belandde 312.868 SOL op Binance en Kraken.

De prijs van SOL ondervindt verkoopdruk

Grote opnames door whales kunnen leiden tot verkoopdruk op SOL, wat mogelijk resulteert in een prijsdaling. Het verplaatsen van aanzienlijke bedragen naar beurzen kan wijzen op de intentie om te verkopen, wat het marktsentiment kan beïnvloeden en de volatiliteit van SOL kan verhogen.

Bovendien, als meer grote houders dezelfde stappen ondernemen, kan dit bijdragen aan een bredere correctie op de markt.

De reacties op deze ontwikkelingen zijn overwegend negatief, waarbij veel marktdeelnemers een prijsdaling verwachten. De SOL-prijs daalde met 12,66% in de afgelopen 24 uur, maar deze daling was niet voldoende om een bearish trend te bevestigen.

Op het sociale vlak is de activiteit rond Solana toegenomen, wat aangeeft dat mensen veel discussiëren over Solana op sociale medianetwerken.

Het gewogen sentiment rond Solana blijft hoog, wat suggereert dat ondanks de correctie de algemene opinie van mensen op sociale media over Solana positief blijft.

Het optimisme op sociale media kan bijdragen aan het handhaven van de huidige niveaus van SOL in de toekomst. Een andere cruciale factor die een rol kan spelen bij het behouden van het momentum van SOL, is de gezondheid van zijn protocol.

Na het analyseren van de gegevens van Token Terminal blijkt dat het Solana-protocol goed presteert. Het aantal actieve gebruikers op het netwerk is de afgelopen maand met 161% toegenomen. Bovendien is de omzet gegenereerd door Solana eveneens gestegen.

De sterke prestaties van het Solana-netwerk kunnen een ondersteunende factor zijn voor de prijs van Solana in de toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!