Chinees bedrijf gaat $100 miljoen investeren in Bitcoin en Ethereum

Terwijl China vasthoudt aan zijn verbod op Bitcoin en cryptocurrencies, groeit de acceptatie van crypto gestaag in het land. Zo is duidelijk geworden dat Boyaa Interactive, een van China’s grootste gamingbedrijven genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange, een officiële aankondiging gedaan heeft waarin het aangeeft van plan te zijn te investeren in cryptocurrencies, met name Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Deze zet van Boyaa Interactive wordt gezien als een bemoedigend signaal dat institutionele investeerders toenemende interesse tonen in het beleggen in digitale activa en de cryptocurrency-markt. In de verklaring vermeldde het bedrijf dat de beoogde cryptocurrencies BTC, ETH, USDT en USDC zijn, en het zei:

“De soorten cryptocurrencies die kunnen worden aangeschaft, moeten voldoen aan de behoeften van de bedrijfsontwikkelingsstrategie en de activaspreidingsstrategie van het bedrijf, en moeten worden geëvalueerd en goedgekeurd door de virtuele activabeheer- en risicobeheerafdeling van het bedrijf.

De cryptocurrency die wordt aangeschaft op basis van de aankoopautorisatie moet een cryptocurrency zijn die is uitgegeven door de Raad van Bestuur, met goede marktliquiditeit, een grote marktkapitalisatie, algemeen erkend door de markt, en relatief lange-termijnhoudwaarde.

De cryptocurrencies die de groep van plan is aan te schaffen binnen de reikwijdte van zijn aankoopautorisatie zullen voornamelijk Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn.

Momenteel wordt verwacht dat ongeveer $45 miljoen elk zal worden gebruikt om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan te schaffen, en niet meer dan $10 miljoen zal worden gebruikt om Tether (USDT) en US Dollar Coin (USDC) aan te schaffen.”

In haar verklaring in augustus gaf het bedrijf aan dat ze een budget van 5 miljoen dollar hadden toegewezen voor cryptocurrency-investeringen. Het bedrijf is echter meer en meer betrokken geraakt bij de adoptie van crypto, en verklaarde vandaag dat het meer middelen toewijst voor de aankoop van cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!