Nep BlackRock-ETF zorgt voor stijging in XRP

Na het nieuws over de indiening van het exchange-traded fund (ETF) van BlackRock, steeg de waarde van XRP, het native token van Ripple, met 10%, zij het kortstondig, voordat deze terugkeerde naar de vorige waardering. Het bleek dat de indiening van iShares ETF, die aanvankelijk aan BlackRock werd toegeschreven, nep was. De indiening werd gedaan bij de Delaware Divisions of Corporations en gepubliceerd op hun website.

De valse indiening bevatte informatie die consistent was met de eerdere indieningen van het bedrijf, zoals de naam en het adres van de geregistreerde vertegenwoordiger. Hoewel het leek op eerdere ETF-indieningen voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), vermeldde deze specifiek XRP.

Er rezen vragen over de iShares XRP Trust-indiening, omdat deze actief bleef vermeld op de ICIS Delaware-website. De vermelding bracht twijfels met zich mee over de beweringen van de onjuistheid ervan, omdat men zou verwachten dat een frauduleuze indiening onmiddellijk zou worden verwijderd.

Bovendien vereist het aanvraagproces voor dergelijke indieningen strikte verificatieprotocollen. Dit omvat de eis van twee gelegaliseerde getuigen en de verplichte handtekening van de Grantor op de documenten.

Daarnaast zijn geregistreerde vertegenwoordigers verplicht om de identiteit van de cliënt grondig te verifiëren voordat ze instemmen om hen te vertegenwoordigen in het indieningsproces. Deze strenge procedures gaven aanvankelijk gewicht aan het argument ten gunste van de authenticiteit van de indiening. Toch werden deze beweringen betwist door BlackRock tegenover ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg op 13 november.

Nadat gebruikers op X de indiening hadden opgemerkt, was er een daaropvolgende stijging van 12% in de prijs van XRP. Echter, zodra werd bevestigd dat de indiening frauduleus was, daalde de prijs terug naar het eerdere niveau van $0,66.

Het nieuws van de valse indiening zorgde voor opschudding in de crypto-gemeenschap, wat op zijn beurt leidde tot de piek en uiteindelijke terugtrekking van de prijs van XRP. Toonaangevende journalisten in de ruimte herinnerden handelaren aan de gevolgen van handelen op basis van speculatie.

Een vergelijkbaar incident deed zich een maand geleden voor toen Cointelegraph ten onrechte melding maakte van het nieuws van de goedkeuring van de iShares Bitcoin Trust ETF van BlackRock door de Securities Exchange Commission (SEC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!