Tether heeft 4 miljard aan USDT gemint in de afgelopen vier weken

De belangrijke stablecoin-uitgever Tether heeft in toenemende mate nieuwe USDT-tokens aangemaakt, waarbij in de afgelopen maand 4 miljard USDT zijn uitgegeven. Op 10 november meldde blockchain-gegevensverstrekker Whale Alert dat Tether nog eens 1 miljard Tether op het Tron-blockchain heeft uitgegeven.

Deze recente USDT-aanmaak volgde slechts een paar dagen na de uitgifte van nog eens 1 miljard USDT op Ethereum op 9 november, bovenop 2 miljard USDT die in twee batches op het Tron-blockchain werden uitgegeven op 3 november en 19 oktober, volgens gegevens van Whale Alert.

Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer en nieuwe CEO van Tether, reageerde op Whale Alert-gegevens op X (voorheen Twitter) en merkte op dat de recente transactie van 1 miljard USDT op het Tron-netwerk een “USDT-voorraadaanvulling” was. Hij schreef:

“Let op, dit is een geautoriseerde maar nog niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als voorraad voor aanvragen voor uitgifte in de volgende periode en chain swaps.”

De recent uitgegeven USDT vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van het totaal uitgegeven USDT dit jaar. Op basis van gegevens van Whale Alert zou Tether in 2023 22,75 miljard USDT moeten hebben aangemaakt, waarvan 13 miljard, of 57%, op het Tron-blockchain is uitgegeven. Het resterende bedrag van 9,75 miljard USDT is op het Ethereum-blockchain uitgegeven.

Tether heeft het afgelopen jaar actief nieuwe USDT-stablecoins aangemaakt. In maart 2023 heeft Tether maar liefst 9 miljard USDT-munten aangemaakt, bovenop de 3 miljard die in de voorgaande maand waren aangemaakt, volgens gegevens van Whale Alert. De stablecoin-uitgever heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid USDT aangemaakt in het midden van de zomer, waarbij tussen 12 juni en 12 juli 3,75 miljard USDT zijn uitgegeven.

Terwijl Tether actief nieuwe stablecoins aanmaakt, heeft het ook enkele munten verbrand. Op 22 augustus verbrandde Tether bijvoorbeeld 1,2 miljard USDT op het Tron-blockchain. Eerder heeft het stablecoin-bedrijf ook 3,1 miljard Tron USDT in juni en 2 miljard Ethereum USDT in februari verbrand, volgens Whale Alert.

De crypto-gemeenschap heeft snel gereageerd op de meest recente USDT-aanmaaktransacties. Een crypto-enthousiasteling deelde op X enkele observaties over hoe eerdere agressieve Tether USDT-aanmaak de markt beïnvloedde.

“De vorige keer dat er zo veel Tether in een week werd aangemaakt, blies een hele bank op,” merkte de poster op, verwijzend naar banken zoals Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature Bank die in maart 2023 hun activiteiten stopzetten.

Na de implosie van de banken beweerden sommige waarnemers uit de sector blootstelling tussen Tether en Signature. Tether ontkende vervolgens dergelijke beschuldigingen en “herhaalde ondubbelzinnig” dat het geen blootstelling had aan Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Naast de actieve aanmaak van nieuwe munten werkt Tether volgens Ardoino recentelijk aan de integratie van een belangrijk ecosysteemonderdeel. De CEO van Tether kondigde op Twitter aan dat het bedrijf zich voorbereidt om vijf nieuwe projecten in 2024 aan te kondigen. “Een paar daarvan zouden sommige populaire Web2-gecentraliseerde diensten voorgoed kunnen elimineren,” merkte hij op.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!