Circle, uitgever van USDC, bezig met beursgang voor 2024

Stablecoin-uitgever Circle, het bedrijf achter USDC, is naar verluidt van plan om begin 2024 de beurs op te gaan (IPO), waarbij het zich in de voetsporen treed van Coinbase (COIN), die in 2021 naar de beurs gegaan is.

Circle IPO: vóór de halvering van Bitcoin?

Hoewel de aankondiging nog officieel door het bedrijf moet worden gedaan, meldde Bloomberg dat het bedrijf momenteel intern hetzelfde besprak, wat wijst op een gebrek aan zekerheid over de tijdlijn. Bloomberg citeerde insiders als volgt:

“Het bedrijf praat met adviseurs terwijl het zich voorbereidt op een mogelijke beursintroductie.”

Hoewel het nieuws via insiders bij Bloomberg terecht gekomen is, wil het bedrijf niet ingaan op de geruchten. Een vertegenwoordiger van Circle reageerde als volgt tegen Bloomberg:

“Een in de VS genoteerd beursgenoteerd bedrijf worden is lange tijd onderdeel geweest van de strategische ambities van Circle. We geven geen commentaar op geruchten.”

Niet geheel onverwacht

In 2021 stemde Circle ermee in om naar de beurs te gaan via een fusie met een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) genaamd Concord Acquisition Corp., maar die regeling mislukte later.

Het nieuws komt echter te midden van discussies over de noodzaak van stablecoin-regulering bij de Amerikaanse wetgevers, aangezien verschillende wetgevers aandringen op een gestroomlijnd proces om het gebruik van door dollars gesteunde stablecoins te regelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!