Coinbase

Circle, het bedrijf achter USDC, wordt beursgenoteerd, met een waardering van $4,5 miljard

Circle, het blockchain-bedrijf achter de stablecoin USDC, is klaar om via een SPAC-fusie beursgenoteerd te worden op Nasdaq. Het blockchainbedrijf zal fuseren door middel van een Special Purpose Acquisition Company Concord Acquisition Corp. Door de fusieovereenkomst zou een Iers bedrijf zowel Concord als Circle verwerven en publiekelijk op de Nasdaq noteren onder het tickersymbool ‘CRCL’. De fusieovereenkomst waardeert Circle op $4,5 miljard op het moment van de Nasdaq-notering.

Jeremy Allaire, mede-oprichter en CEO van Circle, blijft de CEO van het opkomende beursgenoteerde bedrijf, terwijl Concord-voorzitter Bob Diamond lid wordt van de raad van bestuur. De transactie zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 worden afgerond. Allaire gaf commentaar op hun openbare debuut en SPAC-fusieovereenkomst en zei:

Binance

“We zetten een nog grotere stap voorwaarts, met het kapitaal en de relaties die nodig zijn om een ​​wereldwijde financiële dienstverlener op te bouwen die bedrijven overal ter wereld kan helpen om verbinding te maken met een opener, inclusiever en effectiever mondiaal economisch systeem. We zijn verheugd om samen te werken met het directie- en investeringsteam van Concord, voortbouwend op hun decennialange operationele ervaring met groeiende financiële dienstverleners over de hele wereld.”

De USDC stablecoin uitgegeven door Circle is de snelst groeiende stablecoin geworden, met ongeveer $25 miljard in omloop. USDC is alleen al in 2021 met meer dan 3.400% gegroeid, waardoor het $785 miljard aan crypto-transacties heeft gefaciliteerd.

Na afronding van de deal, zullen bestaande aandeelhouders van Circle 86% van het beursgenoteerde bedrijf in handen hebben. De investeerders hebben ook $415 miljoen toegezegd aan PIPE-financiering. Het PIPE-financieringsbedrag, samen met de laatste financieringsronde van $440 miljoen en het bestaande geld in de trust, zou Circle $1,1 miljard aan bruto-opbrengsten en beschikbaar kapitaal opleveren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN