Hong Kong overweegt de lancering van een spot crypto ETF

De Hongkongse overheid overweegt de introductie van een spot cryptocurrency exchange-traded fund (ETF). Dit bericht heeft de aandacht getrokken van de cryptocurrency-sector, vooral gezien de aanhoudende regelgevingskwesties waarmee Amerikaanse bedrijven te maken hebben in verband met vergelijkbare producten.

Volgens Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, kan de toetreding van Hong Kong tot de spot crypto ETF-markt aanzienlijke gevolgen hebben binnen de bredere economische rivaliteit tussen de Verenigde Staten en China. Hayes toonde enthousiasme voor deze concurrentie en stelde dat dit op de lange termijn gunstig zou kunnen uitpakken voor Bitcoin.

Hij wees erop dat, vergelijkbaar met de Verenigde Staten, waar BlackRock optreedt als proxy-assetmanager voor de uitgifte van een cryptocurrency ETF, China eveneens een proxy-assetmanager nodig heeft om een dergelijk fonds te ontwikkelen en te lanceren. De concurrentie tussen deze twee economische grootmachten zou waarschijnlijk leiden tot innovatie en bredere acceptatie in de cryptocurrency-industrie, wat zou resulteren in een gunstiger klimaat voor cryptocurrencies zoals Bitcoin.

De mogelijke lancering van spot cryptocurrency ETF’s in Hong Kong heeft de interesse gewekt van velen, die het zien als een boodschap aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Coin Bureau kan de SEC toenemende druk ondervinden als andere landen, zoals Hong Kong, het concept van een spot Bitcoin ETF omarmen.

Deze actie stuurt een duidelijke boodschap naar de SEC dat als zij blijft proberen kapitaalmarktinnovatie in de Verenigde Staten te belemmeren, andere landen zullen bijspringen om het gat te vullen.

Kansen voor ETF’s in de cryptowereld

Lark Davis, een prominente figuur in de wereld van crypto, heeft ook gereageerd op het nieuws en benadrukt de interesse van Chinese investeerders. De inspanningen van Hong Kong om mogelijkerwijs spot Bitcoin ETF’s aan te bieden, illustreren dat de Chinese overheid vastbesloten is om geen kansen in de crypto-sector te missen.

Hoewel zowel Hong Kong als de Verenigde Staten ETF’s verbonden aan futurescontracten hebben toegestaan in de cryptowereld, heeft geen van beide nog een spot crypto ETF goedgekeurd. Een spot Bitcoin ETF, in tegenstelling tot op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s, die futurescontracten volgen om de prijzen van BTC te repliceren, bezit daadwerkelijk Bitcoin. Dit stelt beleggers in staat om direct blootstelling te krijgen aan de onderliggende digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!