ChatGPT lanceert nieuwe functie, waardoor gebruikers eigen GPT’s kunnen maken

ChatGPT, het veelbesproken platform voor kunstmatige intelligentie (AI), heeft een nieuwe functie gelanceerd waardoor gebruikers nu hun eigen generatieve, vooraf getrainde transformatoren (GPT’s) kunnen maken.

Volgens een blogpost van 6 november van ontwikkelaar Open AI, betekent de nieuwe functie dat gebruikers nu aangepaste ChatGPT-apps kunnen maken die een verscheidenheid aan taken kunnen uitvoeren, in plaats van dat ze lange reeksen opdrachten in het chatvenster moeten invoeren om deze taken uit te voeren.

Volgens het bericht van OpenAI ontdekten ze dat veel gebruikers tekstbestanden opsloegen die ze gebruikten om in te kaderen hoe ChatGPT op aanwijzingen reageerde. Elke keer dat deze ‘hoofdgebruikers’ ChatGPT openden, moesten ze deze tekstvelden knippen en in de chatbox van het programma plakken voordat ze enige taak konden uitvoeren. Het team lanceerde GPT’s als een middel om dit probleem te verlichten. Het gaf het volgende hierover aan:

“Veel ervaren gebruikers houden een lijst bij van zorgvuldig samengestelde aanwijzingen en instructiesets en kopiëren deze handmatig naar ChatGPT. GPT’s doen dat nu allemaal voor u.”

De nieuwe functie is beschikbaar voor abonnees van de abonnementsniveaus “ChatGPT Plus” en Enterprise. Er is momenteel geen gratis versie beschikbaar.

OpenAI verklaarde ook dat er “later deze maand” een nieuwe winkel voor GPT’s zal worden geopend. In de winkel kunnen ontwikkelaars GPT’s maken en deze te koop aanbieden, vergelijkbaar met de manier waarop een mobiele app-winkel werkt. Alleen geverifieerde bouwers mogen echter GPT’s in de winkel plaatsen, en het team beweert dat het nieuwe systemen heeft gecreëerd om de privacy en veiligheid van gebruikers te helpen beschermen terwijl de winkel wordt uitgerold.

Gebruikers kunnen hun GPT’s ook openbaar delen als ze willen dat anderen ze kunnen gebruiken, aldus het bericht. En bedrijven kunnen GPT’s alleen intern creëren die alleen kunnen worden gebruikt binnen specifieke afdelingen of door werknemers die specifiek geautoriseerd zijn om ze te gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!