Grote rallies voor Ethereum en Solana opkomst, aldus analist

Een analist die de bodemprijs voor Bitcoin (BTC) in 2018 nauwkeurig voorspelde, denkt dat er binnenkort oplevingen zullen zijn voor Ethereum (ETH) en zijn rivaal Solana (SOL).

Laten we eerst naar Ethereum kijken. De anonieme handelaar Bluntz vertelt zijn 226.200 volgers op het sociale mediaplatform X dat ETH eruitziet alsof het een correctieve beweging heeft voltooid op de kortere tijdschaalgrafiek.

Volgens de analist vertoonde ETH ook een bullish divergentie op de grafiek van 30 minuten, wat aangeeft dat er momentum opbouwt voor het toonaangevende smart contract platform:

“Ondanks dat ETH mijn bestaan lastig heeft gemaakt omdat ETH/BTC een voortdurende lastige kwestie is geweest, denk ik nog steeds dat er een mooie vlakke opstelling is op het USD-paar, met nu vijf golven naar beneden en een mooie divergentie op de lage tijdschaal om het te bevestigen.

Ik denk dat ‘de dip’ voorbij is en dat we in ieder geval nog een keer boven de $1.880 gaan.”

Bron: Bluntz/X

Bluntz past de Elliott Wave-theorie toe, een methode voor technische analyse die probeert toekomstige prijsactie te voorspellen door crowdpsychologie te identificeren die zich vaak in golven manifesteert. Kijkend naar de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat ETH op korte termijn boven de $1.900 zal stijgen.

Op het moment van schrijven is Ethereum $1.850 waard.

Vervolgens is Solana aan de beurt, waarvan de handelaar denkt dat er nog meer potentieel in zit, ondanks dat het dit jaar al met ongeveer 338% is gestegen:

“Een 18% drie-golf neerwaartse correctie in een enorme opwaartse trend, ja graag. Dit gaat rechtstreeks naar $50+.”

Bron: Bluntz/X

Op het moment van schrijven is SOL $42 waard.

Bluntz houdt ook de prestaties van de Amerikaanse dollarindex (DXY) in de gaten, die de waarde van de USD in vergelijking met een mandje van buitenlandse valuta’s volgt. Volgens de analist kunnen risicovolle activa zoals crypto een opwaartse beweging zien, omdat hij gelooft dat de DXY een aanzienlijke correctie te wachten staat:

“DXY is nu duidelijk terug binnen het bereik van de hoge tijdschaal.

Risico aan, laten we gaan!”

Bron: Bluntz/X

Op basis van de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat de DXY onder het belangrijke ondersteuningsniveau van 100 punten zou kunnen dalen.

Op het moment van schrijven wordt de DXY verhandeld op 105.069 punten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!