Ledger lanceert abonnementsdienst voor het bewaren van geheime herstelzin

Een van de grootste aanbieders van fysieke cryptowallets, Ledger, introduceert een nieuwe service voor gebruikers die een back-up willen hebben van hun geheime herstelzin.

De geheime herstelzin wordt gebruikt om de toegang tot cryptowallets te herstellen voor het geval het hardwareapparaat verloren raakt of vernietigd wordt. Zonder de herstelzin verliezen gebruikers de toegang tot hun geld.

Ledger zegt dat de nieuwe service, Ledger Recover, het herstel van verloren seed phrases mogelijk zal maken. Het bedrijf gaat verder met:

“Ledger Recover is een ID-gebaseerde sleutelherstelservice die een back-up biedt voor uw geheime herstelzin. Als u uw Secret Recovery Phrase verliest of er geen toegang toe heeft, kunt u met de service uw privésleutels veilig herstellen met behulp van een Ledger-apparaat.”

Critici zeggen echter dat het gebruik van Ledger Recover risico’s met zich meebrengt. Zo zegt privacyvoorvechter Seth For Privacy op het social mediaplatform X het volgende:

“Als u deze dienst gebruikt, tekent u voor eenvoudige inbeslagname van geld als Ledger vrijwillig (of ongewild onder druk van de overheid) besluit samen te werken met een van de andere opslagaanbieders. Maak alstublieft geen gebruik van deze service.”

Ledger geeft echter aan dat het abonnement van $9 per maand optioneel is. “Om je te abonneren, moet je betalen voor een abonnement en het maken van je back-up op je Ledger Nano X goedkeuren.”

Ledger’s Chief Technology Officer Charles Guillemet gaat verder met stellen dat de dienst niet op alle gebruikers is gericht. Hij reageert als volgt:

“Ledger Recover is ontworpen voor gebruikers die een verbeterde veerkracht willen toevoegen voor het geval hun Secret Recovery Phrase (SRP) ooit verloren gaat of vernietigd wordt. Bezorgdheid over het veiligstellen van hun adviesprijs kan ervoor zorgen dat gebruikers terugdeinzen voor het gebruik van een hardware wallet en minder veilige opties gebruiken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!