NFT verkopen op OpenSea bereiken nieuwe low in 2023

Het maandelijkse verkoopvolume van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC)-gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) op de toonaangevende marktplaats OpenSea wordt naar verwachting in oktober afgesloten op het laagste niveau van dit jaar, zo blijkt uit gegevens van Dune Analytics. Na het eerste kwartaal van het jaar heeft de crypto-markt een sterke afname gezien van de interesse in digitale verzamelobjecten.

NFT-verkopen op OpenSea kelderen Gegevens van het Dune Analytics-dashboard toonden aan dat het maandelijkse verkoopvolume op OpenSea sinds maart aan een neerwaartse trend begon en de afgelopen zeven maanden gestaag is gedaald.

Tot nu toe deze maand bedraagt het verkoopvolume voor Ethereum-geproduceerde NFT’s op OpenSea $49 miljoen. Dit vertegenwoordigt een daling van 51% ten opzichte van de $74 miljoen die in september werd geregistreerd en een daling van 92% ten opzichte van de $659 miljoen die in januari werd geregistreerd.

Op dezelfde manier hebben Polygon-gebaseerde NFT’s na het recordverkoopvolume van $109,12 miljoen dat in februari werd geregistreerd, minder belangstelling gekregen van gebruikers van OpenSea. Gegevens van Dune Analytics geven aan dat het totale verkoopvolume tot nu toe deze maand $2,7 miljoen bedraagt, een daling van 40% ten opzichte van de $4,5 miljoen die in september werd geregistreerd.

Om transacties op OpenSea te voltooien, worden gasvergoedingen betaald in de inheemse valuta Ether van het Ethereum-netwerk. Vanwege de lage activiteit op het netwerk is dit sinds mei afgenomen. Volgens gegevens van Dune Analytics bedroeg op 5 mei de mediane transactievergoeding die werd betaald om transacties op Ethereum te voltooien 142 GWEI. Op het moment van schrijven stond dit op 21,1.

Interessant genoeg, ondanks de lage gasvergoedingen en de daling van de minimumprijzen van veel NFT-collecties, tonen NFT-handelaren nog steeds weinig interesse in het uitvoeren van verkooptransacties. Het maandelijkse aantal handelaren dat in oktober transacties heeft voltooid met Ethereum-gebaseerde verzamelobjecten op OpenSea is met 34% gedaald.

Verrassend genoeg hebben Polygon-geproduceerde NFT’s een toename gezien in het aantal gebruikers dat sinds het begin van de maand ten minste één transactie heeft uitgevoerd.

Bovendien is er een maand-op-maand stijging van 15% geregistreerd voor Polygon NFT’s die op OpenSea worden verkocht. Maar voor Ethereum NFT’s op de marktplaats is een daling van 30% geregistreerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!