FTX-wallets verplaatsen $19 miljoen aan SOL en ETH naar exchanges

De debiteurgroep die wallets beheert die zijn gekoppeld aan de cold storage van de failliete crypto-exchange FTX, heeft donderdag meer dan $19 miljoen aan verschillende tokens verplaatst naar adressen van crypto-exchanges, zo blijkt uit blockchaingegevens.

Het analysebedrijf Peckshield, gespecialiseerd in on-chain-analyse, meldde dat ongeveer 470.000 SOL, met een waarde van $15 miljoen tegen de huidige prijzen, naar verschillende wallets zijn verplaatst. “Sommige van deze fondsen zijn verzonden naar CEXs zoals Binance,” voegde het bedrijf toe, verwijzend naar gecentraliseerde crypto-exchanges.

Een op Ethereum gebaseerde wallet die aan FTX is gekoppeld, heeft tokens ter waarde van $2,5 miljoen, waaronder 11.000 COMP, overgedragen naar een Binance-deposito-adres. Een andere wallet heeft 1.395 ether (ETH), ter waarde van $2,5 miljoen, overgedragen naar een Coinbase (COIN)-adres, aldus Peckshield.

Cold storage verwijst naar een offline wallet dat niet is verbonden met het internet, in tegenstelling tot een hot wallet, die wordt bewaard op een crypto-exchange of online.

De debiteurgroep die de wallets beheert, heeft de afgelopen weken meerdere transacties uitgevoerd. Op woensdag werd een tranche van tokens ter waarde van $8 miljoen verplaatst naar Binance in verschillende transacties. Eerder in oktober heeft de groep meer dan $122 miljoen aan SOL en $30 miljoen aan ETH gestaked, waarop zij jaarlijks minstens $9 miljoen aan beloningen kan verdienen.

FTX stortte in nadat vorig jaar onthullingen werden gepubliceerd over de staat van haar balans. De nieuwe CEO, John J. Ray III, heeft de financiële controles bij het bedrijf streng bekritiseerd, en oprichter Sam Bankman-Fried staat momenteel terecht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!