Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Cardano (ADA), wat is de next move?

Cardano, een van de alternatieve altcoins die de aandacht trok tijdens de periode waarin Bitcoin (BTC) op $35.000 stond in de cryptomarkt, blijft een onderwerp van gesprek onder investeerders, aangezien het zich gestaag beweegt naar het beoogde prijsniveau van $1. Cardano (ADA) staat momenteel op de achtste plaats op basis van marktkapitalisatie en wint snel aan populariteit.

De prijsstijging van ADA

De prijsstijging leidde tot een instroom van meer dan $100 miljard in de hele cryptosector in slechts één dag. Dit evenement volgde op geruchten over de mogelijke goedkeuring van het Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Huidige Stand van de Cardano (ADA) Prijs Na maanden van consolidatie heeft de prijs van Cardano eindelijk doorbroken uit de neerwaartse wigformatie. Dergelijke situaties doen zich meestal voor aan het einde van een neerwaartse trend en geven een periode van consolidatie en balans aan.

Het doorbreken van de bovenste dalende trendlijn geeft meestal het begin aan van een opwaartse trend, meestal ondersteund door een aanzienlijke toename in handelsvolume. Beleggers die deze formatie analyseren, houden hun kooporders doorgaans boven de trendlijn.

Volgens de meest recente gegevens van 21milyon.com handelt ADA momenteel op $0,281246. Het heeft de afgelopen 24 uur slechts een kleine daling van 0,1% ervaren. Echter, de langetermijnstijging in de prijs van ADA gedurende de afgelopen 7 dagen heeft een indrukwekkende stijging van 13,7% teweeggebracht.

Als de negende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, herinnert het potentieel van ADA om terug te keren naar het kritieke niveau van $1 ons eraan dat het gedurende een aanzienlijk deel van de bullmarkt in 2021 boven deze prijs heeft gehandeld. Tijdens die periode heeft het zelfs een paar keer $3 bereikt. Daarom lijkt een prijsstijging niet al te ver weg te zijn.

Toekomst van Cardano

Er heeft zich een belangrijke ontwikkeling voorgedaan voor de Cardano-gemeenschap. De Cardano Foundation heeft significante wijzigingen aangekondigd in de inzetparameters van het netwerk om het democratische aspect van het project te verbeteren. Volgens de officiële aankondiging van de Cardano Foundation hebben actieve deelname van de gemeenschap significante veranderingen in de inzetmetingen teweeggebracht.

De aankondiging vermeldde:

“Na evaluatie door Stake Pool Operator (SPO) Poll en het Parameters Committee heeft de Foundation succesvol voorgesteld om de minPoolCost-parameter op het Cardano-mainnet te verlagen van 340 naar 170 ADA.”

Deze aanpassingen, tot stand gebracht door actieve deelname van de gemeenschap en transparante besluitvormingsprocessen, dragen bij aan de bevordering van gedecentraliseerde en inclusieve blockchain-ecosystemen voor cryptocurrencies. Terwijl de ADA-prijs blijft stijgen en de cryptomarkt blijft groeien, kijken Cardano-enthousiastelingen vol verwachting uit naar verdere updates en ontwikkelingen binnen dit dynamische domein.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!