Bitcoin koers onderweg naar $34.000, terwijl spot Bitcoin ETF dichterbij komt

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers al op $33.300. De reden hierachter is dat de anticipatie omtrent een mogelijke spot Bitcoin ETF cryptocurrency-investeerders enthousiast heeft gemaakt. Als gevolg hiervan beweegt Bitcoin (BTC) zich gestaag omhoog, terwijl altcoins tevens aanzienlijke winsten boeken.

Cryptocurrencies zijn aan het stijgen, maar waarom?

De Bitcoin prijs vertoont een opwaartse trend dankzij het optimisme over een mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Wat hierbij opvalt, is dat dit geen loze geruchten zijn. Er zijn concrete aanwijzingen dat het notering proces steeds dichterbij komt met de aanvraag van BlackRock. Als er een officiële aankondiging wordt gedaan, zou dit wellicht het einde van de bearmarkt voor cryptocurrencies kunnen inluiden.

Scott Johnsson plaatste enkele uren geleden een bericht waarin hij suggereerde dat de goedkeuring van het ETF binnenkort zal plaatsvinden en zei het volgende:

“Er zijn twee dingen die mijn aandacht trokken in de recente iShares (Blackrock) S-1 wijziging: – Ze hebben een CUSIP verkregen voor lancering voorbereidingen – Ze overwegen mogelijk financiering binnen deze maand (eerder dan ik dacht, maar het kan niets zijn).”

Eric Balchunas – senior ETF-analist bij Bloomberg, auteur van “The Institutional ETF Toolbox” en “The Bogle Effect” – schreef het volgende:

“iShares Bitcoin Trust staat genoteerd op DTCC. En het aandelensymbool wordt $IBTC. Allemaal onderdeel van het ETF-lanceringproces.”

Cryptomarkt wacht in spanning af

De roep vanuit de cryptomarkt om een spot Bitcoin ETF lijkt met de dag alleen maar sterker te worden. De spotlight van vandaag wordt overgenomen door twee prominente spelers op de Bitcoin spot ETF-markt, Blackrock en Grayscale. De ene heeft een overwinning behaald op de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC), terwijl de andere zich lijkt voor te bereiden op de lancering van een spot Bitcoin ETF op grote schaal.

Met deze nieuwste ontwikkelingen heeft de Bitcoin koers een enorme stijging in de markt gezien. De munt heeft de afgelopen 24 uur meer dan $3.000 gewonnen, en bij zijn laatste zet doorbrak hij het niveau van $34.000. Volgens CoinMarketCap handelde BTC op het moment van schrijven voor $33.300 met een marktkapitalisatie van meer dan $650 miljard. De munt is in de afgelopen 24 uur ruim 11% gestegen, terwijl de zevendaagse grafiek een stijging laat zien van ruim 16,60%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!