Ripple heeft de overhand in haar rechtszaak tegen de SEC, aldus Wall Street-veteraan

Wall Street-veteraan Linda P. Jones, een auteur en ervaren financieel analist, heeft onlangs haar inzichten gedeeld over de lopende rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de in San Francisco gevestigde blockchain-onderneming Ripple Labs. Ze is van mening dat Ripple nu een aanzienlijk goede onderhandelingspositie heeft bij het bepalen van de voorwaarden van een mogelijke schikking met de financiële toezichthouder.

Een waarschijnlijke schikking in de SEC vs. Ripple-rechtszaak

Prominent XRP-advocaat en advocaat Fred Rispoli (freddyriz), die de recente ontwikkelingen erkent, is van mening dat er al discussies over een schikking tussen Ripple en de SEC aan de gang zijn. Hij deelde zijn gedachten over X en stelde dat een schikking de meest waarschijnlijke optie is. Rispoli merkte op:

“Ik vermoed dat de schikkingsbedragen heen en weer vliegen tussen de advocaten terwijl ik typ.”

Te midden van de toenemende speculatie binnen de XRP-gemeenschap over een aanstaande schikking, is het optimisme gegroeid nu de SEC de aanklacht tegen de leidinggevenden van Ripple heeft ingetrokken.

De opmerkingen van Rispoli trokken tevens de aandacht van Linda Jones, die het met zijn beoordeling eens was en nog een stap verder ging en beweerde dat Ripple de troef in handen heeft in de onderhandelingen met de SEC. Jones verklaarde:

“Ik ben het ermee eens, maar ik denk dat Ripple een royal flush heeft, wat betekent dat ze niet onderhandelen en letterlijk hun voorwaarden kunnen benoemen.”

Jones benadrukte dat Ripple niet alleen onderhandelt, maar ook de overhand heeft en de voorwaarden kan dicteren tijdens het schikkingsproces. Jones voegde hieraan toe:

“Door de openbaarmaking van de e-mails van Hinman heeft de SEC geen onderhandelingsmacht. Ripple kan 100% hun voorwaarden in de schikking benoemen.”

Ze stelt dat de SEC geen onderhandelingsmacht heeft, deels dankzij de openbaarmaking van documenten die verband houden met de toespraak van William Hinman uit 2018, waarin hij aangaf dat Ethereum (ETH) geen effect is.

De opties van de SEC

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse benadrukte onlangs de meerdere overwinningen van Ripple op de SEC, die de vooruitzichten in deze rechtszaak hebben vergroot. Met name dwong Ripple de SEC om de Hinman-documenten vrij te geven, ondanks aanvankelijke weerstand.

Als gevolg hiervan heeft de SEC slechts twee opties: ofwel een beroep aantekenen bij het Second Circuit, ofwel een schikkingsovereenkomst sluiten met Ripple. Hoewel sommige experts hebben gespeculeerd dat Ripple een enorm bedrag aan afwikkelingskosten zou kunnen betalen, blijft de uitkomst onzeker en is het een kwestie van speculatie over welk pad de SEC zal kiezen.

De volgende fase van de rechtszaak zal zich echter richten op rechtsmiddelen, waarbij de rechtbank de financiële sancties zal bepalen die Ripple kan ondergaan vanwege zijn vermeende schending van de effectenwetten door de verkoop van XRP aan institutionele klanten, die wél als een aanbod van effecten gezien worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!