Lido gemeenschapszin suggereert stoppen met MATIC-staking

De Ethereum (ETH) liquid stakingsoplossing Lido overweegt mogelijk om de ondersteuning voor Polygon (MATIC) stop te zetten, maanden nadat het protocol de staking en opnamefunctionaliteit van MATIC heeft gepauzeerd vanwege een bug die van invloed was op stMATIC-opnames.

Volgens een nieuw voorstel dat op 17 oktober is gepubliceerd door een gemeenschapslid met de naam kentie, zou Lido MATIC-staking moeten stopzetten vanwege het gebrek aan inkomsten dat het protocol genereert vanuit Polygon, merkrisico’s en onzekerheid rond de routekaart van Polygon. Het gemeenschapslid suggereert niet alleen om de ondersteuning voor MATIC stop te zetten, maar maakt ook van Lido een “inheemse ETH vloeibare stakingsaanbieder en vermijdt het aannemen van risico’s van kleinere hoeveelheden TVL.”

“Over het algemeen heeft Polygon moeite gehad om DeFi TVL te behouden in vergelijking met andere L2-oplossingen. Zowel Solana als Polygon TVL’s volgen een opvallend vergelijkbaar patroon sinds oktober 2022.”

De gebruiker merkte ook op dat het recente incident met betrekking tot Polygon “een reputatierisico lijkt te vormen” voor Lido, verwijzend naar een bug die tokenized MATIC-opnames van Lido meer dan 20 dagen heeft gestopt. Het voorstel van kentie lijkt echter op aanzienlijke tegenstand te stuiten van het Lido-team.

Zoals opgemerkt door Marin Tvrdić, de protocol-relatiecontributor voor Lido, mag het recente incident met Polygon “in geen geval een reden zijn om de ondersteuning te stoppen”, en voegde eraan toe dat “geen stakers zijn beïnvloed in het proces en de service werd hervat nadat de code opnieuw was gecontroleerd.” Tvrdić benadrukte ook dat de door kentie genoemde TVL-meting onjuist is, aangezien deze alleen de USD-waarde toont.

“Een andere belangrijke verduidelijking is dat de totale vastgezette waarde hier een verkeerde maatstaf is. Het toont de waarde in USD in plaats van de Matic-waarde. Lido op het Polygon-protocol staat bijna op het hoogste punt ooit qua vastgezet bedrag aan Matic, terwijl de USD-waarde is gedaald als gevolg van de marktomstandigheden.”

Marin Tvrdić Het voorstel van Kentie volgt op de beslissing van Lido om de Solana-operaties op het protocol in de komende maanden stop te zetten. Volgens het Lido-team was deze stap een “noodzaak voor het voortdurende succes van het bredere Lido-protocol-ecosysteem.”

Lido Finance is een gedecentraliseerd vloeibare stakingsplatform dat meerdere sidechains en blockchain-netwerken ondersteunt. Staking, een essentiële functie in publieke ketens op basis van een proof-of-stake-consensusmechanisme, stelt gebruikers in staat deel te nemen aan de beveiliging van het netwerk. Speciale node-operators genaamd validators moeten een bepaalde hoeveelheid munten inzetten voor een kans om netwerken te valideren en netwerkbeloningen te verdienen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!