Elon Musk behoudt cryptobezit – Tesla’s winstrapport in de schijnwerpers

Elon Musk, de prominente figuur die zich recentelijk heeft gedistantieerd van cryptocurrencies en gestopt is met het delen van informatie over hen, blijft desondanks nog steeds crypto in zijn portefeuille houden. In het winstrapport dat op 20 juli 2022 werd gepubliceerd, kwam aan het licht dat Musk 75% van zijn Bitcoin (BTC) had verkocht. Dit nieuws zorgde voor opschudding in de cryptowereld. Maar dat was niet het enige opvallende: SpaceX, een ander bedrijf dat Musk oprichtte, had sinds 2021 maar liefst $373 miljoen aan BTC verkocht. Deze verkoop van digitale activa wierp vragen op en zorgde voor twijfels bij crypto-investeerders.

Het winstrapport van Tesla, waarvan Elon Musk CEO is, wordt altijd met grote belangstelling gevolgd. De hoop was ooit dat Musk de figuur zou zijn die crypto nieuw leven in zou blazen, maar uit de recente ontwikkelingen blijkt dat hij zich nu heeft teruggetrokken uit dit domein. Dit wordt weerspiegeld in de extreme verkoop van Dogecoin (DOGE), een cryptocurrency waar Musk vaak over tweette en naar verwees. Bovendien werd duidelijk dat Tesla in de toekomst geen crypto-betalingen meer zal accepteren.

Inmiddels heeft Tesla zijn winstrapport voor het tweede kwartaal van 2023 gepubliceerd. Het rapport onthult dat er geen aankopen of verkopen van BTC zijn gedaan in de afgelopen maanden. De cryptogemeenschap keek reikhalzend uit naar dit rapport om te zien of er enige wijzigingen waren in de cryptogerelateerde activiteiten van het bedrijf. Tesla rapporteerde een totale omzet van $23,4 miljard, wat lager is dan de eerder voorspelde $24,06 miljard. Daarnaast werd een aangepaste winst per aandeel (EPS) van 66 cent gerapporteerd, terwijl analisten een geschatte waarde van 74 cent hadden voorspeld. Tesla’s brutowinstmarge in het derde kwartaal was 17,9%, iets lager dan de verwachte 18%.

Eerder deze maand meldde Tesla een daling van 7% in de levering van voertuigen in het derde kwartaal in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Desondanks bleef het bedrijf vasthouden aan zijn doel om in 2023 maar liefst 1,8 miljoen voertuigen te leveren.

Tesla gebruikt het online platform Say Technologies om vragen van aandeelhouders te selecteren die voorafgaand aan de winstrapporten beantwoord zullen worden. Daarnaast heeft Tesla in de afgelopen maanden prijsverlagingen doorgevoerd voor bepaalde elektrische voertuigmodellen in zowel de Verenigde Staten als daarbuiten. Ook werd de prijs van de premium chauffeursassistentiesoftware, bekend als de Full Self-Driving (FSD) optie, of FSD Beta, verlaagd.

Het recente winstrapport van Tesla en de betrokkenheid van Musk bij cryptocurrencies zullen zeker onderwerp van gesprek blijven in de financiële en crypto-gemeenschappen. Crypto-investeerders en Tesla-enthousiastelingen zullen met belangstelling de verdere ontwikkelingen in de gaten houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!