Whales accumuleren BTC, terwijl spot Bitcoin ETF dichterbij komt

Volgens on-chain gegevens, gedeeld door de analist @ali_charts op X (voorheen Twitter), zijn grote investeerders op een zeer bullish missie om zoveel mogelijk Bitcoin (BTC) te accumuleren. Volgens het bericht, gevalideerd door de bijgaande grafiek van Santiment, zijn er in de afgelopen 48 uur in totaal 117 BTC-tokens verzameld, wat neerkomt op ongeveer $3,2 miljoen.

Naast de veerkracht van de belangrijkste cryptocurrency in termen van prijsgroei, is het bredere positieve sentiment binnen zijn ecosysteem de moeite waard om extra aandacht aan te besteden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weigerde in beroep te gaan tegen de recente uitspraak van de rechtbank ten gunste van Grayscale Investment. Dit is bullish gezien het feit dat deze betrekking heeft op de omzetting van haar Bitcoin Trust in een volwaardig Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF)-product.

Dit gebaar heeft een aantal indrukwekkende voorspellingen opgeleverd die de kans op goedkeuring voor een plek in Bitcoin ETF nu op 90% hebben geplaatst. Met de mogelijke discussie die de komende weken op de SEC wordt verwacht, speculeren velen dat Grayscale het kanaal zou kunnen zijn waarlangs de langverwachte ETF-producten hun weg vinden naar de opkomende industrie.

Dit nieuws is echter nog niet totaal opgepakt door particuliere investeerders. De groei van Bitcoin moet momenteel worden gecompenseerd door grotere investeerders. De voorspelling is dat de kortetermijnrally en een eventuele bullish run naar de vroegere ATH de markt binnenkort kan verrassen, mits een Bitcoin ETF zijn officiële intrede maakt op de Amerikaanse markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!