SEC tekent geen beroep aan tegen Grayscale-beslissing, waardoor spot Bitcoin ETF dichterbij komt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is niet van plan om op het laatste moment beroep aan te tekenen tegen een uitspraak van de rechtbank van augustus, die het waarschijnlijker maakt dat crypto-vermogensbeheerder Grayscale toestemming krijgt om een Bitcoin ETF te lanceren, volgens rapporten van Reuters en Bloomberg.

Een federaal hof van beroep oordeelde in augustus dat de SEC “willekeurig en wispelturig” was geweest bij de afwijzing van de aanvraag van Grayscale om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Bitcoin ETF. Het redeneerde dat, aangezien de SEC Bitcoin-futures-ETF’s had goedgekeurd voor handel, zij niet een product voor de spotmarkt kon afwijzen.

Dit besluit van de toezichthouder om geen beroep aan te tekenen, markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen om een spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te introduceren.

Cruciaal is echter dat het uitblijven van een beroepschrift niet betekent dat het verzoek van Grayscale automatisch wordt goedgekeurd. Verwacht wordt dat de rechtbank contact zal opnemen met de SEC en de Commissie zal vragen de aanvraag van Grayscale opnieuw te bekijken. Op dat moment zou de SEC nog steeds op verschillende gronden kunnen pleiten voor een afwijzing.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!