Analisten geloven dat er een Bitcoin ETF aan zit te komen in 2024

Volgens Lark Davis, een bekende Bitcoin-investeerder, zijn veel analisten van mening dat Bitcoin (BTC) ETF’s een grote kans hebben om in januari goedgekeurd te worden. Davis deelde het scenario met zijn volgers op X (voorheen bekend als Twitter), waarbij hij aangaf dat de kans 90% is dat er een Amerikaanse spot Bitcoin ETF aan zit te komen.

Andere Crypto-gebruikers zijn het eens met de analist en hebben ook een vergelijkbare verwachting geuit in de reacties van het bericht. Zo gaf de ‘Mister Crypto‘, een van de respondenten op de post van Davis, aan dat hij de afgelopen maanden hetzelfde sentiment heeft geuit. Volgens Mister Crypto zullen alle ETF’s waarschijnlijk voor het einde van dit jaar worden goedgekeurd.

Een andere verklaring over de situatie werd gedaan door David Parker, een X-gebruiker gerelateerd aan Web3. Volgens Parker zal de potentiële ETF-goedkeuring ook gunstig zijn voor de Web3-sector, waarbij hij aangaf dat een ETF-goedkeuring een beloning zal zijn voor de blockchain-industrie in het algemeen.

Ten derde gaf Eric Balchunas, Senior ETF-analist van Bloomberg, ook een verklaring af over de kwestie. In zijn recente bericht zei hij dat de SEC een andere benadering hanteert in de communicatie met ETF-aanvragers, wat erop wijst dat de verwachte goedkeuring dichterbij kan zijn dan verwacht.

Balchunas verklaarde dat een dergelijke situatie nog nooit eerder is voorgekomen en dat de kans op afwijzing veel kleiner is dan verwacht. Volgens hem is de kans op ETF-goedkeuring vóór eind 2023 groot, met een percentage van 75%.

Tot slot was er een andere krachtige stem die suggereerde dat de ETF binnen korte tijd zal worden goedgekeurd, namelijk in de persoon van Steven Schoenfeld, een voormalig directeur van BlackRock. Volgens Schoenfeld zal de SEC binnen de komende drie tot zes maanden spot Bitcoin ETF’s goedkeuren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!