Amerikaans presidentskandidaat zweert Bitcoin anders te benaderen

De Amerikaanse presidentskandidaat van de democratische partij, Robert F. Kennedy Jr., heeft in een recent interview gezworen een andere benadering te kiezen ten aanzien van cryptocurrencies, vooral Bitcoin (BTC), als hij de verkiezingen wint.

Kennedy, een bekende voorstander van Bitcoin, beloofde een einde te maken aan de oorlog van het Witte Huis tegen de koningsmunt. Hij voegde eraan toe dat transacties in het land zullen worden beschermd en aangemoedigd. Bovendien verklaarde hij dat Bitcoin zal worden behandeld als een valuta en niet als een handelsartikel.

Momenteel worden crypto-activa in de Verenigde Staten voor belasting- en regelgevingsdoeleinden als handelswaar behandeld. Er zijn echter nog steeds hiaten in de regelgeving, aangezien het gaat om het gebruik van crypto in het land.

Kennedy voegde er verder aan toe dat Bitcoin-transacties zouden worden beschermd en aangemoedigd, en zei dat er speciale dekking zal worden geboden voor kleine handelaars en transacties om hen te beschermen tegen belastingen en andere verplichtingen.

Hij voegde eraan toe dat de nadruk zal worden gelegd op het aanmoedigen van kleine transacties om een vloeiende overdracht van cryptocurrency te bevorderen. Aan de andere kant zei hij dat institutionele gebruikers en grote investeerders niet zullen worden vrijgesteld van belastingverplichtingen.

Amerikaanse toezichthouders hebben kritiek gekregen vanwege hun regelgevende maatregelen tegen cryptocurrency-entiteiten in het land. Met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission stond vooral aan de ontvangende kant na haar acties sinds de jaarwisseling.

Afgezien daarvan is de SEC ook verwikkeld in beschuldigingen van wanpraktijken, misplaatste rechtszaken en belangenconflicten tegen cryptobedrijven. Onlangs kwamen er beschuldigingen naar boven dat vroegere SEC-topfunctionarissen kwaadwillig de drie jaar durende rechtszaak tegen cryptobetalingsbedrijf Ripple Labs hadden aangespannen.

Ondanks de regeldruk hebben cryptobedrijven al verschillende overwinningen behaald op de SEC. Ripple Labs behaalde in juli een gedeeltelijke overwinning op de toezichthouder over de effectenstatus van XRP.

Hoewel Kennedy’s enthousiasme voor cryptocurrencies een positief teken is voor de gemeenschap, schatten velen dat zijn kansen tegen de huidige Amerikaanse president Joe Biden bijna nul zijn. Kennedy en anderen zullen Biden uitdagen voor de presidentiële nominatie onder de democratische partij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!