Is de SHIB koers een daling aan het voorbereiden?

Shiba Inu (SHIB) houdt al langer dan zeven dagen stand boven het cruciale ondersteuningsniveau van $0,00000720, maar vertoont geen opvallend herstel. Deze periode van stabiliteit zou echter kunnen duiden op naderende prijsvolatiliteit, met het oog op de vrijgave van de Amerikaanse CPI (Consumer Price Index) gegevens voor september, gepland op 12 oktober.

Wat gaat er gebeuren?

Een recente Shiba Inu (SHIB) prijsanalyse heeft lage volatiliteit geïdentificeerd als een obstakel voor significante prijsbewegingen. Investeerders worden geadviseerd om zich voor te bereiden op mogelijke schommelingen veroorzaakt door de CPI-gegevens. De Federal Reserve vertrouwt zwaar op CPI-gegevens om hun rentetargets aan te passen, wat direct invloed kan hebben op de markten en andere risico-activa zoals cryptocurrencies. Daarom kan de publicatie van CPI prijsvolatiliteit veroorzaken.

Als de data de bullish trend ondersteunt, zou SHIB kunnen opklimmen naar $0,00000739 en het H12 bearish orderblok (OB) op $0,00000760 kunnen bereiken. Een vervolg van deze aanval op het bearish OB zou SHIB mogelijk met 6,5% kunnen doen stijgen. Echter, als er een aanzienlijke neerwaartse correctie plaatsvindt vanuit het ondersteuningsgebied, zou SHIB verder verzwakt kunnen worden, en zou het kunnen zakken richting het H12 bullish OB op $0,00000713 tot $0,00000727. In een dergelijk scenario zou het daaropvolgende ondersteuningsniveau om in de gaten te houden $0,00000698 kunnen zijn.

De stilte voor de storm

Op dit moment geeft de negatieve RSI op dat er aanzienlijke verkoopdruk is in de SHIB-markt. Daarnaast is de vraag op de spotmarkt sinds medio september volatiel gebleken, zoals te zien is in de OBV-fluctuaties (On Balance Volume). De daling in augustus en de daaropvolgende consolidatie van SHIB hebben kopers de kans geboden om tegen lage prijzen in te stappen. Hierdoor heeft SHIB sinds half augustus een gestage accumulatie gezien, zoals bevestigd door de toenemende gemiddelde leeftijd van de token gedurende 90 dagen.

Echter, heeft de toenemende overdracht van SHIB naar gecentraliseerde beurzen geleid tot een stijgende verkoopdruk, zoals blijkt uit de toename van het aanbod op deze beurzen. Bovendien heeft de afname in netwerkgroei van de token de aantrekkelijkheid van het netwerk verminderd, wat verdere revitalisatie op het ondersteuningsniveau kan vertragen. Het is ook belangrijk op te merken dat de verwachte volatiliteit halverwege de week de hierboven genoemde metingen kan beïnvloeden. Investeerders worden geadviseerd om de prijsbewegingen van Bitcoin nauwlettend te volgen om hun handelsstrategieën te optimaliseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!