ChatGPT voorspelt: Kan de Bitcoin Instorten of gaat Bitcoin stijgen naar $37.000 in oktober – Investeren in Bitcoin of hebben altcoins meer potentie?

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Bitcoin is de populairste en toonaangevende cryptomunt in de crypto sector. Vaak neemt BTC dan ook het voortouw zodra de crypto sector een bullish periode ingaat. 

Toch vragen veel investeerders zich op het moment af of Bitcoin op korte termijn zal stijgen of instorten. Wij hebben daarom deze vraag voorgelegd aan ChatGPT, die met een helder antwoord kwam.

De bekende chatbot gaf namelijk vijf factoren waaraan de toekomstige koers van BTC zal afhangen. In dit artikel zullen we dus antwoord geven op de vraag: “Kan de Bitcoin instorten of gaat Bitcoin stijgen op korte termijn.”

Bitcoin koers: Instorten of stijgen?

De koers van Bitcoin steeg op 2 oktober met liefst 4,7% gestegen na een massale instroom van volume. Inmiddels is de koers weer afgekoeld en staat het op $27.422, een daling van -0,01% in de laatste 24 uur.

Sinds de plotse en scherpe stijging van gisteren zijn ook de technische indicatoren van Bitcoin flink afgekoeld. 

Waarbij bijvoorbeeld de relative strength index (paars) gisteren lang boven de 70 lag, is deze indicator nu afgekoeld naar zijn huidige waarde rond de 40. Al met al is deze positie van de RSI vrij neutraal en geeft het geen neerwaartse trend aan in een oververkocht gebied.

De MACD (blauw) geeft zelfs lichtelijk bullish divergentie met een waarde van 2. Het is dus goed mogelijk dat de Bitcoin koers na een correctie weer verder zal kunnen gaan met stijgen.

De koers ontvangt op dit moment ondersteuning van het $27.500 niveau. Als deze weerstand wordt doorbroken, dan moet de koers steunen op het $27.200 niveau.

Aan de andere kant ondervindt de populairste cryptomunt weerstand bij het $27.660 niveau. Als BTC deze weerstand met succes overwint, dan gaat Bitcoin mogelijk stijgen tot het volgende weerstandsniveau bij de $27.860.

ChatGPT geeft Belangrijke Factoren

Bij het stellen van de vraag “kan de Bitcoin instorten of gaat Bitcoin stijgen?” gaf ChatGPT geen specifiek antwoord. Dit komt doordat de chatbot alleen gegevens heeft tot 2021. Uiteraard kan je moeilijk een accurate Bitcoin koers verwachting krijgen met data die erg verouderd is. 

Wel gaf ChatGPT vier factoren waarvan de Bitcoin koers kan afhangen, namelijk: marktsentiment, macro-economische gebeurtenissen, reglementaire wijzigingen en technologische ontwikkelingen.

In de laatste maand is de cryptocurrency markt in zijn algeheel met 4,8% gestegen. Op hetzelfde moment is ook het volume verdubbeld volgens data van CoinMarketCap

Het marktsentiment is deze maand dus relatief bullish. Daarnaast is het mogelijk dat de volgende Bitcoin halving, die historisch gezien om de 4 jaar plaatsvindt, alweer om de hoek komt kijken.

In het verleden heeft er vaak een Bitcoin rally plaatsgevonden na een halving, omdat het aanbod minder hard stijgt door de halving. Hierdoor wordt BTC schaarser en daardoor meer waard. Daarnaast heeft Grayscale afgelopen week zijn zaak tegen de SEC gewonnen.

Hierdoor zullen er positieve reglementaire wijzigingen plaatsvinden met betrekking tot Bitcoin spot ETF’s. Hierdoor schetsen de factoren van ChatGPT een positief plaatje voor de Bitcoin koers.

Het kan echter nog een tijd duren voordat de volgende Bitcoin halving plaatsvindt. Bitcoin heeft wel een goede positie om te rallyen na zijn huidige correctie, maar toch blijft het onwaarschijnlijk dat deze cryptomunt in oktober nog de $37.000 bereikt.

Veelbelovende Bitcoin altcoins met potentie

Investeerders die op korte termijn winst willen verdienen, kunnen beter investeren in kleine crypto met potentie, gezien significante stijgingen in BTC nog op zich laten wachten. Een interessant voorbeeld hiervan is de nieuwe altcoin: Bitcoin Minetrix ($BTCMTX).

Bitcoin Minetrix is een nieuw project dat het minen van Bitcoins eerlijker en toegankelijker wil maken voor particuliere investeerders. Dit wil het project mogelijk maken via zijn token, $BTCMTX, die gebruikers kunnen staken om mining beloningen te verdienen.

Bron: Bitcoin Minetrix

Het idee van Bitcoin Minetrix is dat particulieren die BTC willen minen BTCMTX tokens kopen. Vervolgens kunnen ze deze tokens staken om credits mee te verdienen, die ze uiteindelijk kunnen gebruiken om BTC te minen.

Op deze manier hoeven investeerders zich niet te houden aan ingewikkelde contracten of de hoge kosten. Ook is cloud minen via Bitcoin Minetrix een stuk flexibeler en veiliger. De tokens zijn namelijk gedecentraliseerd en investeerders kunnen op elk moment hun tokens opnemen om te stoppen met minen.

Investeerders zijn erg enthousiast over het project. Binnen enkele weken heeft het project al meer dan $380.000 opgehaald met de presale van zijn $BTCMTX tokens, die voor $0,011 per stuk worden verkocht. Sluit je aan bij een van de beste crypto presales van 2023 door je wallet te verbinden op de officiële Bitcoin Minetrix website en tokens te kopen met BNB, USDT of ETH.

>>> Nu naar Bitcoin Minetrix (BTCMTX) <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!