Ethereum overtreft Microsoft en Adobe met aanzienlijke groei

Ethereum (ETH), heeft zijn protocolinkomsten zien stijgen tot boven de $10 miljard na aanzienlijke groei, dit betekent dat ze andere grote tech-bedrijven zoals, Microsoft en Adobe voorbijstreefde. Het duurde Ethereum ongeveer 7,5 jaar om $10 miljard aan jaarlijkse inkomsten te bereiken, terwijl het Microsoft respectievelijk 19 en 20 jaar kostte om die mijlpaal te bereiken.

De gegevens tonen verder aan dat Ethereum de $10 miljard-grens heeft bereikt door vergoedingen te innen voor transacties en andere netwerkactiviteiten, waaronder betalingen voor het gebruik van gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen, het aanmaken en verhandelen van ERC-20 tokens en niet-vervangbare tokens (NFT’s), en meer.

De nettowinst van het Ethereum-netwerk

De nettwowinst van Ethereum is sinds vorig jaar aanzienlijk gedaald, te midden van een bredere neergang van de cryptomarkt. Een waardering van VanEck voorspelt echter dat Ethereum zijn jaarlijkse inkomsten tegen 2030 zou kunnen verhogen van $2,6 miljard tot $51 miljard, als het zijn gebruikersbasis blijft uitbreiden. Opmerkelijk is dat een recent rapport van JPMorgan suggereert dat Ethereum na de Shanghai-upgrade niet aan de verwachtingen heeft voldaan en geen institutionele belangstelling heeft aangetrokken.

Sinds de Shanghai-upgrade is het bedrag aan Ether dat gestaked is met 50% toegenomen, maar deze groei heeft zich niet vertaald naar een verhoogde activiteit op het netwerk, vooral vanwege de recente instorting van cryptocurrency-ecosystemen zoals Terra en het falen van de cryptobeurs FTX.

Volgens recente gegevens van Etherscan heeft Ethereum op 24 september 2023 meer dan 883.000 transacties verwerkt. Dit vertegenwoordigt echter een afname ten opzichte van de 1,93 miljoen transacties die op 9 december werden geregistreerd. Momenteel ligt het gemiddelde transactietarief rond de $0,74.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!