Britse tiener in één klap miljonair door bankfout

De Britse bank Nationwide, die meer dan $333 miljard aan activa beheert, voegde drie nullen toe aan de storting van Gillespie vanwege een duidelijke fout. Dane Gillespie was miljonair voor een paar uurtjes, de tiener ontdekte dat hij £8,9 miljoen op zijn rekening had staan. De tiener ging zijn saldo controleren nadat hij een cheque had gestort- en ontdekte dat er veel meer zijn rekening bij Nationwide stond dan hij had verwacht.

Moeder Caroline vertelde aan The Mirror: “We konden het niet geloven. Mijn zoon dacht dat hij een miljonair was voor een paar uur.

“Er stond £8,9 miljoen op zijn rekening op woensdagochtend. Gelukkig heeft hij het ons verteld en heeft hij het niet allemaal uitgegeven. Hij is pas 18. Hij kreeg een cheque van zijn grootmoeder van £8.900”. zei de moeder van de tiener

“Ik zei vanochtend tegen hem: ‘Die cheque moet in je spaarrekening staan’, en hij zei: ‘Oké’. Het volgende moment stuurde mijn man me een foto van zijn bankgegevens. Het kostte me even om het te begrijpen.

Hij zei tegen me: ‘Ik ga een Porsche bestellen’, en ik zei: ‘Doe niet zo gek, dat is ons geld niet, we moeten dit oplossen’.”

Dane was al plannen aan het maken, wat hij allemaal met het geld ging doen, de tiener vertelde zijn moeder dat hij een Porsche ging bestellen, maar de moeder van de tiener was hier niet mee eens, ze vertelde haar zoon, dat hij het geld moest teruggeven, aangezien het niet van hem was.

Ondanks de wens van Dane om het geld uit te geven, wachtte het gezin af en bracht de bank Nationwide het saldo van de tiener binnen enkele uren weer terug naar normaal.

Een ander soort “gratis geld” fout gebeurde recent in Ierland

Een softwarefout bij de miljard dollar Bank of Ireland ging viraal op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter), waardoor klanten geld konden opnemen dat niet van hen was.

De fout maakte het mogelijk voor mensen om ongeveer $1.000 over te maken, zelfs als ze onvoldoende saldo hadden, naar digitale bank-apps zoals Revolut.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!