Geschiedenis van Bitcoin (BTC) herhaalt zich, aldus analist

Rekt Capital, een crypto-analist en handelaar die bekendstaat om zijn voorspellingen over Bitcoin (BTC), waarschuwt dat de geschiedenis zich zou kunnen herhalen in de grootste cryptocurrency, wat zou kunnen leiden tot een mogelijke daling aan het einde van het jaar tot $20.000.

Capital verklaart op zijn persoonlijke account op het social media-platform X (voorheen Twitter) dat als BTC een prijspatroon volgt dat zowel in 2015 als in 2019 is waargenomen, voorafgaand aan de twee halveringen van de blokbeloningen, het zou kunnen dalen tot $20.000.

Een andere indicator die erop wijst dat Bitcoin het $20.000 niveau opnieuw zou kunnen bezoeken, is een gap die is ontstaan door transacties op de Chicago Mercantile Exchange (CME), aldus Rekt Capital. Hij geeft het volgende aan:

“Als Bitcoin blijft stijgen, kan het dan de CME-gap rond $20.000 in laat dit jaar of begin 2024 vullen? Als dat gebeurt, zou het de bodem van de stijgende macrotop opnieuw kunnen bezoeken.”

De analist noemt ook dat een andere indicator voor een mogelijke daling in Bitcoin is wanneer het onder de 50-weken Exponential Moving Average (EMA) zakt:

“Toen BTC voor het laatst afweek van de 50-weken EMA (paars), daalde het met 20 procent. Als de geschiedenis zich herhaalt en BTC 20 procent vanaf hier terugtrekt, zal de prijs in het gebied onder de $21.000 (groen) vallen. Hier bevindt zich de dagelijkse CME-gap (oranje).”

De downtrend van Bitcoin zal veranderen

De downstrend van de Bitcoin koers zal veranderen als het de dalende weerstandslijn doorbreekt Ondertussen benadrukt Rekt Capital dat de verwachting van een neerwaartse trend in Bitcoin ongeldig zou kunnen worden als een belangrijk prijsniveau wordt doorbroken. Hij zegt:

“De situatie hier is heel eenvoudig. Als BTC de zwarte dalende weerstandslijn kan doorbreken, zal het een kans hebben om het niveau van $31.000 te doorbreken. Tot die tijd is er altijd meer neerwaartse bewegingspotentieel.”

Volgens de analist zal Bitcoin naar verwachting het niveau van $31.000 niet opnieuw bezoeken tot de halvering die naar verwachting zal plaatsvinden in april 2024. Rekt Capital voegt ook toe dat hij een parabolische rally verwacht die BTC boven $65.000 zal duwen na de block reward halvering van aankomend jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!