Grayscale dient aanvraag in voor een nieuwe ETF

Het digitale activabeheerbedrijf Grayscale Investments heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een nieuwe exchange-traded fund (ETF) die Ethereum-futures zal volgen. Wat mogelijk een nieuwe koers bepaalt voor crypto-investeringen. Bitcoin (BTC) is favoriet bij ETF-aanvragen, maar Ether (ETH) lijkt terrein te winnen. Gezien de dominantie van de altcoin-koning op het gebied van smart contracts, is dit geen onredelijke zet.

Aanvraag voor Ethereum

Een Nieuw Tijdperk in Ether-investeringen Grayscale Investments heeft zich opnieuw gepositioneerd als een pionier in de crypto-investeringswereld met zijn recente aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Aangemoedigd door het succes van GBTC heeft het cryptobedrijf een aanvraag ingediend voor een futures ETF voor ETH. De ETF is ingediend onder de Securities Act van 1933, in overeenstemming met de standaard voor grondstoffen- en spot bitcoin ETF’s. Grayscale had eerder een aparte ETH ETF-aanvraag ingediend onder de Investment Company Act van 1940, waar de meeste op veiligheid gebaseerde ETF’s zijn geregistreerd.

Deze zet is significant, omdat de SEC Bitcoin-futures ETF’s heeft goedgekeurd die geregistreerd zijn onder beide wetten, wat sommige investeerders doet geloven dat de SEC in het algemeen ontspannen is ten opzichte van Bitcoin-futures.

Bitcoin Trust

Volgens de meest recente gegevens werd het Grayscale Bitcoin Trust, gewaardeerd op $16,7 miljard, verhandeld met een korting van 20% ten opzichte van de intrinsieke waarde van de gehouden bitcoins. Tegelijkertijd ervoer het Grayscale Ethereum Trust, met een nettowaarde van $4,9 miljard, een korting van 27% op zijn nettovermogenswaarde. Deze huidige marktomstandigheden kunnen mogelijk de strategieën en benaderingen beïnvloeden die Grayscale hanteert bij het positioneren van zijn nieuw voorgestelde ether-futures ETF op de concurrerende markt.

ETH-prijs

De ETH-prijs werd niet significant beïnvloed door de recente aanvraag. Op het moment van schrijven blijft deze rond de $1.640 schommelen. Aan de andere kant kan het als normaal worden beschouwd dat de prijs rustig blijft, gezien het feit dat er de afgelopen dagen verschillende andere aanvragen voor ETH zijn ingediend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!