Bitcoin bull run komt er aan, aldus Anthony Pompliano

De ondernemer en technologie-investeerder, Anthony “Pomp” Pompliano, ook bekend in de Bitcoin-wereld, heeft in een recente verschijning op Fox Business gesuggereerd dat er een aanzienlijke Bitcoin-bull run op komst is.

De entrepreneur benadrukte de recente valatiliteit op de markt, waarbij Bitcoin (BTC) de afgelopen maanden een periode van schommelingen doormaakte. Pompliano verklaarde dat dergelijke volatiliteit beleggers niet zou moeten ontmoedigen om Bitcoin te overwegen als een langetermijninvestering.

Institutionele interesse in Bitcoin

Dit jaar hebben tal van prominente bedrijven, waaronder BlackRock en Fidelity, aanvragen ingediend voor spot Bitcoin ETF’s bij de SEC, wat een verschuiving in de perceptie van Bitcoin van een speculatief actief naar een legitiem waardeopslagmiddel aangeeft. Pompliano gelooft dat een spot Bitcoin ETF tegen het einde van dit jaar zal worden goedgekeurd, terwijl meer instellingen ook de waarde erkennen van het aanhouden van Bitcoin als bescherming tegen inflatie en economische onzekerheid.

Het potentieel van Bitcoin om traditionele financiële instellingen te verstoren, kwam ook ter sprake. Pompliano, betoogde dat de gedecentraliseerde aard en grenzeloze toegankelijkheid van Bitcoin de dominantie van centrale banken en traditionele financiële tussenpersonen zou kunnen uitdagen.

Hoewel hij de regelgevende uitdagingen die Bitcoin ondervindt erkent, gelooft Pompliano dat innovatie uiteindelijk zal zegevieren en dat Bitcoin een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van de financiën. Het optimisme van de entrepreneur over een naderende Bitcoin-bullrun is geworteld in de groeiende institutionele adoptie, internationale erkenning en het potentieel van Bitcoin om het financiële landschap te hervormen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!