Bitcoin prijs stijgt, maar analist waarschuwt voor mogelijke Death Cross

Zoals jullie vast wel hebben meegekregen, is de Bitcoin prijs de afgelopen 24 uur met ongeveer 2,3% gestegen door een plotselinge beweging van ongeveer $25.800 naar $26.200 op het moment van schrijven.

Bij het bekijken van de liquidatiedata zien we dat er in het afgelopen uur ongeveer $28,33 miljoen aan liquidatie heeft plaatsgevonden op de cryptocurrency-markt. Hiervan was $23,75 miljoen in short-transacties en $4,59 miljoen in long-transacties. De meeste liquidaties vonden plaats in BTC met $17,87 miljoen, gevolgd door ETH, TRB en SOL.

Ondanks deze stijging, bevindt Bitcoin zich op het randje van een zorgwekkende technische indicator: De “Death Cross” (Kruis des Doods). Dit fenomeen doet zich voor wanneer de 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van Bitcoin onder de 200-daagse SMA kruist.

Forbes-analist Steven Ehrlich heeft onlangs deze trend belicht, die vaak wijst op aankomende bearish momentum. Voor de oningewijden helpen bewegende gemiddelden bij het gladstrijken van prijsgegevens om een enkele vloeiende lijn te creëren, waardoor het gemakkelijker wordt om de richting van de trend te identificeren.

Het sentiment onder investeerders is gespannen, waarbij de Bitcoin prijs bescheiden volatiliteit vertoont binnen een bereik van 24 uur. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt een formidabele $510 miljard. Desalniettemin zou het dreigende Death Cross deze betrekkelijke stabiliteit kunnen verstoren. Het is geen garantie voor een aanstaande bearmarkt, maar het trekt wel de aandacht van marktdeelnemers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!