Betalingsgigant VISA integreert Solana blockchain – Zijn stablecoins de beste lange termijn cryptomunten

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Wereldwijde betaalgigant VISA – ook in Nederland bekend als aanbieder van creditkaarten – heeft aangekondigd de Solana blockchain te gaan gebruiken en te integreren bij hun infrastructuur voor betalingen met crypto stablecoin USDC. 

Hiermee zet VISA verder in op cryptocurrency en stablecoins. VISA kan nu via hun eigen Circle account betalingen in USDC initiëren en uitvoeren. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de verdere ontwikkeling en adoptie van cryptocurrency en stablecoin betalingen. Ook voor de Solana koers zou dit goed nieuws kunnen betekenen. 

Solana koers verwachting september 2023

Na het nieuws over de samenwerking met VISA gingen er ook direct speculaties op over wat dit betekent voor de koers. De token wordt al jaren gezien als een van de beste lange termijn cryptomunten, maar weet in 2023 vooralsnog niet op stoom te komen. 

De Solana koers reageerde op het nieuws met een lichte stijging van ongeveer 1%, maar de koers van SOL is de afgelopen week met nog steeds 7,81% gedaald. Over de afgelopen maand gaat het om een totale daling van 14,4%, en over het afgelopen jaar verloor Solana zelfs ruim 40% van zijn waarde. Vergeleken met 1 januari 2023 heeft Solana echter goed gepresteerd, en is het van een dieptepunt bijna in waarde verdubbelt. 

Doordat de indicatoren momenteel Solana de status van ‘oversold’ geven, zou het goed kunnen dat het goede nieuws van VISA de komende weken nog tot een positieve beweging gaat leiden, waarbij de Solana koers een stuk kan stijgen. 

De RSI van Solana indiceert dus dat de token oversold is, terwijl ook de 30-day moving average onder de 200-day moving average lijkt te duiken. Dat zou erop kunnen duiden dat Solana voorlopig een bodem bereikt heeft, en dat een positieve gebeurtenis zoals deze week voor meer buying pressure gaat zorgen, waardoor de koers stijgt. 

Als een van de beste lange termijn cryptomunten blijft het doel van Solana om te concurreren met Ethereum, en de samenwerking met VISA kan daarbij gaan helpen. VISA omschrijft Solana zelf als een “high-performing” blockchain, met verschillende toepassingen en een vermogen om gemiddeld 400 transacties per seconde te verwerken. 

Solana had eerder te kampen met storingen op het netwerk waardoor getwijfeld werd of de blockchain van de token wel geschikt is voor werken op een dusdanige schaal, maar inmiddels presteert het netwerk al meer dan 6 maanden uiterst stabiel, en lijkt daarmee ook dit probleem verholpen. Voor beleggers een goed moment om hun posities in Solana en aanverwante projecten te heroverwegen, en mogelijk uit te breiden. 

Beste crypto om nu in te investeren voor de lange termijn

Als trader in cryptocurrency liggen er momenteel veel kansen op de markt. Sinds het begin van 2023 lijkt crypto de weg omhoog weer ingeslagen te hebben, en lijken de bottoms van de meeste tokens bereikt. Er ontstaat ook ruimte voor nieuwe cryptomunten en projecten die als investeerder interessant kunnen zijn. Zo zijn er momenteel een aantal crypto presales waarvan de verwachtingen in zowel 2023 als op de lange termijn hooggespannen zijn. 

  1. BTCBSC – Bitcoin op de Binance Blockchain
  2. WSM – De volgende grote Meme Crypto
  3. LPX – Utility token van nieuw Web3 Platform 

Ook voor diverse stablecoins wordt een rooskleurige toekomst voorzien, zoals bijvoorbeeld USDC dat nu dus gebruikt gaat worden door VISA. Stablecoins zijn echter geen goede investeringen als cryptomunten op de lange termijn, doordat de prijs van stablecoins gekoppeld is aan een traditionele munt zoals de dollar of euro. Hierdoor zijn stablecoins alleen een interessante investering als je gelooft dat – bijvoorbeeld – de dollar het de komende jaren veel beter gaat doen dan cryptomunten en andere munteenheden.

Laten we per cryptocurrency die we hierboven tippen kort analyseren wat het voor project is, wat de functionaliteiten zijn en hoe je er voordelig in kunt investeren. 

BTCBSC – Bitcoin op de Binance blockchain

Terwijl Solana de afgelopen maand dus niet goed presteert, en het nog afwachten is of de token zich weet te herstellen en opnieuw Ethereum uit kan dagen, zijn er verschillende nieuwe altcoins met hoog potentieel. 

Een van deze tokens is Bitcoin BSC (BTCBSC). Dit is versie van Bitcoin die werkt op de BNB blockchain van Binance. Dit maakt het voor geïnteresseerden mogelijk om een vorm van BTC te bezitten tegen een gunstige prijs, en bovendien deze te kunnen gebruiken voor het verdienen van passieve crypto inkomsten middels staking. 

De presale van Bitcoin BSC is deze week pas gestart, waardoor je als een van de eersten kunt investeren in de token. Dit kan tegen een prijs van $0,99 per BTCBSC token. In 2011 was Bitcoin zelf ook nog slechts zoveel waard, terwijl dat inmiddels ruim $25.000 is. 

Heb je toen dus niet geïnvesteerd in Bitcoin, bijvoorbeeld omdat je niet van het bestaan van de token af wist, dan is er nu een nieuwe kans om in een vergelijkbare token te investeren. De presale van BTCBSC heeft een hard cap van 6.125.000 BTCBSC, terwijl er uiteindelijk in totaal 21 miljoen tokens zullen zijn, net zoveel als er van de originele BTC zijn. De token wordt bovendien deflatoir. De token is bovendien sterk gedecentraliseerd, doordat bijna al deze tokens bij gebruikers terecht komen via de presale of het uitkeren van staking rewards.

Investeren in de BTCBSC presale kan momenteel via onderstaande link:

>>> Meer informatie over de $BTCBSC Presale <<<

WSM – De volgende grote Meme Crypto

Meme cryptocurrencies zijn al jaren vaste prik in de sector. Dat lijkt misschien onzinnig, omdat deze tokens zelden technologische hoogstandjes zijn of tokens die de wereld gaat veranderen, maar is minder gek als je de menselijke aard begrijpt. 

Meme crypto bieden namelijk iets dat veel andere ‘serieuze’ tokens niet te bieden hebben. Dat is entertainment, plezier en humor. Bovendien hebben meme crypto’s vaak een ware fanbase / schare, die elkaar opzoekt en een soort van familie vormt. Als we kijken naar het succes van de bekendste tv programma’s en sportevenementen, hoeft het niet altijd om technologie en het verbeteren van de wereld te gaan om mensen over te halen een product te kopen. 

De makers van Wall Street Memes hebben dat perfect begrepen. Zij werken al vanaf 2021 aan hun merk, en hebben zich opgewerkt vanuit de krochten van het internet naar een internationaal herkenbare influencer op het gebied van beleggen en finance, en dat alles op de kracht van grappige plaatjes en video’s. Inmiddels heeft Wall Street Memes meer dan een miljoen volgers, verspreid over diverse social media websites en kanalen. 

Wall Street Memes richtte zich in eerste instantie vooral op de aandelenmarkt en de beleggers op Wall Street, maar houdt zich inmiddels ook al geruime tijd bezig met crypto en de blockchain. Het lanceerde in 2021 al eens succesvol een eigen NFT collectie op Ethereum, en deed dat onlangs opnieuw in de vorm van eigen Bitcoin Ordinals. 

Met de WSM token wil Wall Street Memes een gezicht geven aan hun community, en een gooi doen naar de status van grote voorbeelden zoals Dogecoin, Shiba Inu en Pepe Coin. Het team richt zich uiteindelijk op een market cap van een miljard en heeft als helder doel voor ogen om op de lange termijn een vaste naam te worden in de sector. 

Hiervoor organiseert het een presale, die tot nu toe uiterst succesvol verloopt. Er werd al voor meer dan $25 miljoen aan WSM verkocht, waardoor er nog slechts enkele tokens resten voor geïnteresseerden alvorens de token beschikbaar komt bij verschillende cryptocurrency exchanges. Investeren kan met ETH, USDT en BNB via de link.

>>> Meer informatie over de $WSM Presale <<<

LPX – Utility token van nieuw Web3 Platform 

Jouw thuis voor Web3, dat wil Launchpad XYZ worden. Dit project is de grote onbekende van de drie, maar ontwikkeld in alle rust aan een uitgebreid eigen digitaal platform met tal van interessante functies, zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. 

De Web3 sector is voor velen op dit moment nog een onduidelijke of zelfs intimiderende wereld. Launchpad XYZ wil daar verandering in brengen, en door het bieden van een verzamelplatform dat helder en transparant informatie geeft over de meest interessante projecten en hun toepassingen miljoenen mensen gaan helpen wegwijs te worden in deze wereld.

Launchpad XYZ voegt tal van functies toe aan hun platform. Deze zullen educatieve informatie bieden, maar ook inzichten in de markt en marktontwikkelingen, sentiment en analyses van koersen. Daarnaast volgen er ook analyses van Web3 projecten en cryptomunten om gebruikers eenvoudig inzicht te verschaffen in waarvoor een bepaald project ingezet kan worden, en of het investeringsmogelijkheid is. 

Hiervoor heeft Launchpad XYZ een eigen puntensysteem ontwikkeld. Dit is de Launchpad Quotient (LQ). Deze brengt met behulp van AI verschillende onderdelen samen en laat dat resulteren in een kwaliteitsscore. Ook krijgt Launchpad XYZ een eigen trading terminal, DEX, marktplaats voor fractions, overzichten van trending coins, NFT’s en als eerste toegang tot whitelists van nieuwe projecten. Investeren in de presale kan momenteel nog enkele dagen met een 18% bonus via de website en een crypto wallet met daarin USDT of ETH. Net als bij de andere presales is ook een koppeling met een creditkaart mogelijk.

>>> Meer informatie over de $LPX Presale <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!