Solana de top keuze voor altcoins

Solana, heeft dit jaar tot nu toe (YTD) een instroom van $26 miljoen gezien sinds het begin van het jaar, volgens een wekelijks rapport over fondsstromen van CoinShares op 4 september.

Solana (SOL) registreerde instromen ter waarde van $3,8 miljoen, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC), de grootste digitale asset op basis van marktkapitalisatie, terwijl institutionele beleggers zich voor de 19e opeenvolgende week terugtrokken uit short Bitcoin-producten.

De Golf van Crypto Uitstromen

De hoofdonderzoeker van CoinShares, James Butterfill, , heeft in het rapport van 4 september opgemerkt dat uitstromen van crypto-producten zijn afgekoeld tot $11,2 miljoen in de week die eindigde op 1 september, heeft de golf van negatieve sentimenten gedurende de afgelopen zeven weken $342 miljoen bereikt.

Solana heeft opmerkelijk genoeg in de afgelopen week een instroom van $700.000 meegemaakt, terwijl beleggers respectievelijk $8,6 miljoen en $3,2 miljoen hebben teruggetrokken uit Polygon en Ethereum gedurende dezelfde periode.

Hoewel het de tiende grootste digitale asset op basis van marktkapitalisatie een indrukwekkende Year to Date (YTD)-winst van 95,5% heeft geregistreerd, heeft Solana (SOL) voornamelijk gehandeld tussen $20 en $25 sinds het begin van 2023. Op het moment van schrijven werd de munt verhandeld op $19,35.

Solana (SOL) heeft in de afgelopen negen weken $14,1 miljoen aan instromen verzameld. We zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Positieve Ontwikkelingen binnen het Netwerk

De positieve wekelijkse instroomrecord van Solana volgt op een reeks recente ontwikkelingen binnen het netwerk, bovenop verbeterde prestaties en betrouwbaarheid, met slechts één storing gemeld in 2023.

Rune Christensen, de medeoprichter van MakerDAO stelde op 1 september voor om het nieuwe native chain-project te bouwen op basis van Solana’s codebase fork. Dit ondanks de langdurige associatie met Ethereum (ETH).

Op 23 augustus meldden rapporten dat Shopify Solana Pay had geïntegreerd in haar betaalmogelijkheden, met de ondersteuning van stablecoin USD Coin (USDC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!