Analist voorspelt explosie voor altcoins en stijging van BTC, voorafgaand aan halvering

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist Michael van de Poppe sprak onlangs de verrassende voorspelling uit dat altcoins verwachtingen kunnen trotseren en dat Bitcoin (BTC), voorafgaand aan de halvering, een opleving zou kunnen beleven, ondanks de huidige marktomstandigheden.

Altcoins kunnen binnenkort exploderen

Cryptocurrency analist Michael van de Poppe wees erop dat hij de Bitcoin dominantie (BTC.D) grafiek nauwlettend volgt, die laat zien hoeveel van de totale marktwaarde van de cryptocurrency-markt aan BTC toebehoort. Volgens de analist zou de grafiek de marktstructuur van eind 2019 tot medio 2020 kunnen herhalen, nadat deze de 200-week Exponentiële Voortschrijdende Gemiddelde (EMA) als weerstand had bevestigd en was gedaald.

Over het algemeen beschouwen investeerders en handelaren de daling van de BTC.D-grafiek als een positief teken voor altcoins, omdat dit aangeeft dat altcoins sneller waarde kunnen winnen dan BTC. Van de Poppe gaf commentaar op deze situatie:

“Over het algemene sentiment is nog steeds dat de markten blijven dalen, wat mogelijk is. Aan de andere kant is de Bitcoin Dominantiegrafiek sinds het testen van de 200-week EMA aan het dalen, wat overeenkomt met eerdere cycli. Dit betekent dat in plaats van een neerwaartse beweging in altcoins in de maanden voorafgaand aan de blockbeloninghalvering van Bitcoin, we een stijging kunnen verwachten.

Natuurlijk, als Bitcoin in september met 10% daalt, zullen ook de waarden van altcoins tegenover de Amerikaanse dollar beginnen te dalen, maar hebben we dit gezien in eerdere correcties? Niet precies. We hebben BTC/altcoin-paren zien stijgen. Dit is een licht teken van kracht. Als dit zo doorgaat, staan we op het punt van significante doorbraken in alle altcoins.”

Verwachting van een stijging in ETH/BTC

Van de Poppe verklaarde ook dat de grootste altcoin Ethereum (ETH) stijgt tegenover Bitcoin (ETH/BTC) en zei het onderstaande hierover:

“Net zoals we het dipniveau zagen 252 dagen voor de blockbeloninghalvering van Bitcoin, zullen we waarschijnlijk ook het dipniveau voor Ethereum tegenover Bitcoin zien. Voeg daarbij de mogelijkheid van goedkeuring van de Ethereum-futures exchange-traded fund door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnen een maand. Bullmarkten beginnen altijd op een moment dat niemand verwacht, en we bevinden ons misschien wel in zo’n periode op dit moment.”

Als we naar de grafiek kijken die door de analist is gedeeld, is te zien dat ETH/BTC naar verwachting zal stijgen naar 0,06992 BTC, wat overeenkomt met $1.799. Op het moment van het schrijven van dit artikel wordt het ETH/BTC-paar verhandeld op 0,06303 BTC, wat overeenkomt met $1.621.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!