XRP zal de Amerikaanse dollar vervangen, aldus CTO van Ripple

De CTO van Ripple David “JoelKatz” Schwartz , heeft in een recente Twitter Spaces-sessie genaamd “Wat gebeurt er met XRP”, veronderstelde een scenario waarin (XRP) naar voren zou kunnen komen als ’s werelds reservevaluta.

Schwartz verklaarde dat hij geloofde dat veel van de wereld klaar was met de Amerikaanse dollar als reservevaluta. Schwartz betoogde dat verschillende landen bereid waren om een alternatief voor de dollar te proberen.

“Een van mijn wilde scenario’s voor digitale activa is als landen beseffen dat de Amerikaanse valuta niet voor altijd de reserve zal zijn”, zei de technologieleider.

Schwartz legde uit, met behulp van een analogie van banken, dat de meeste kleinere banken het systeem dat is ingesteld door grote banken zouden willen veranderen, zodat het nieuwe systeem in hun voordeel zou werken in plaats van bevooroordeeld te zijn en alleen te voldoen aan de behoeften van een zeer succesvolle en machtige entiteiten.

De technologieondernemer legde verder uit dat kleinere landen zouden weten dat hun valuta nooit de positie van wereldreservevaluta zou kunnen innemen, maar dat ze niet zouden willen zien dat hun concurrentie landen oneerlijke vooruitgang boekt. Dit zou volgens Schwartz kunnen leiden tot de keuze van deze landen voor een digitale valuta, zoals XRP, als ’s werelds reservevaluta, aangezien deze door niemand werd gecontroleerd, vooral niet door hun geopolitieke rivalen.

Eerder deze week is een Twitter Spaces-sessie gehouden waar verschillende prominente XRP-analisten, handelaren en enthousiastelingen deel aan hebben genomen. De groep besprak de verschillende hoogte- en dieptepunten van de blockchain en de remittance-token die zich de afgelopen paar maanden hebben voorgedaan. De zaak SEC vs. Ripple was een belangrijk onderdeel van het gesprek, waarbij verschillende leden de toezichthoudende instantie bekritiseerden vanwege haar gerichte aanvallen op verschillende ondernemingen in de cryptosfeer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!