Deloitte: AI-tech op het punt om ingrijpende veranderingen te maken in Australië

Baanbrekende AI-technologie staat op het punt ingrijpende veranderingen teweeg te brengen in verschillende cruciale sectoren in Australië, volgens het nieuwste onderzoek van Deloitte Access Economics in samenwerking met het Deloitte AI Institute. Dit baanbrekende onderzoek onthult dat Financiën, ICT en media, professionele diensten, onderwijs en groothandel bijna 26 procent van de Australische economie vertegenwoordigen en op het randje staan van een ingrijpende transformatie als gevolg van de snelle verspreiding van geavanceerde AI.

Het onderzoek van Deloitte biedt een duidelijke voorstelling van de nabije impact van geavanceerde AI (CAI) op verschillende segmenten van de Australische economie. Deze technologie, die machine learning gebruikt om frisse en innovatieve inhoud te genereren uit uitgebreide gegevenssets, heeft al veel aandacht getrokken en staat op het punt het zakelijke landschap te revolutioneren.

Een van de belangrijkste drijfveren achter de dreigende verstoring is de enthousiaste interesse van de jongere generatie in deze industrieën. Vooral studenten omarmen CAI enthousiast, met een verbazingwekkende 58 procent die het al in hun routines opnemen. Dit adoptiepercentage onder studenten is bijna twee keer zo hoog als dat van werknemers. De voorkeuren van de jongere generatie, die is opgegroeid met deze technologieën, zullen ongetwijfeld een cruciale rol spelen in het vormgeven van het toekomstige landschap van deze sectoren.

John O’Mahony, de leidende technologiepartner bij Deloitte Access Economics, benadrukt het belang dat bedrijven zich voorbereiden op de opkomst van technisch onderlegde jongeren die CAI al in hun dagelijks leven verweven. Hij benadrukt dat ze waarschijnlijk innovatieve werkmethoden zullen introduceren en gevestigde normen zullen uitdagen. Deze overgang vereist een proactieve houding van bedrijven om zich aan te passen aan de verwachtingen en eisen van deze nieuwe generatie professionals.

Interessant genoeg toont het onderzoek ook aan dat ongeveer 32 procent van de werknemers al CAI in hun werkgerelateerde taken integreert. Opvallend is dat in twee derde van deze gevallen hun leidinggevenden zich niet bewust zijn van het gebruik van deze technologie op de werkplek. Dit fenomeen benadrukt de organische groei van CAI-adoptie onder werknemers, zelfs zonder officiële erkenning of goedkeuring van het management.

Ondanks het transformatiepotentieel van geavanceerde AI zijn Australische bedrijven relatief terughoudend geweest in het omarmen van deze technologie in vergelijking met hun internationale tegenhangers. Het onderzoek geeft aan dat slechts ongeveer 9,5 procent van de grote Australische ondernemingen officieel AI heeft geïmplementeerd in hun bedrijfsvoering. Kleine bedrijven, die 1,4 procent van alle bedrijven uitmaken, hebben ook voorzichtigheid betracht in hun benadering van CAI.

Geavanceerde AI belooft aanzienlijke productiviteitswinsten voor bedrijven te ontsluiten door saaie handmatige taken te automatiseren en de algehele efficiëntie van de workforce te verbeteren. Deze technologie is een krachtig instrument om operaties te stroomlijnen, kosten te verlagen en de concurrentiepositie te versterken in een snel evoluerende marktomgeving.

Het onderzoek van Deloitte onderstreept de dreigende omwenteling waarmee tal van essentiële sectoren van de Australische economie worden geconfronteerd als gevolg van de snelle verspreiding van geavanceerde AI. Financiën, ICT en media, professionele diensten, onderwijs en groothandel staan allemaal op de rand van transformatie, voornamelijk gedreven door de passie van technisch onderlegde jongeren die CAI naadloos in hun leven hebben geïntegreerd. Bedrijven moeten zich voorbereiden op deze generatiewisseling en anticiperen op werknemers die deze technologie zelfstandig inzetten voor werkgerelateerde doeleinden.

Hoewel Australische bedrijven terughoudend zijn geweest in het adopteren van geavanceerde AI, mag het potentieel voor het verbeteren van de productiviteit en het stroomlijnen van de operaties niet worden onderschat. De komende jaren zullen waarschijnlijk een paradigmaverschuiving in werkmethoden zien, en bedrijven die deze verandering omarmen, hebben veel te winnen qua concurrentievoordeel.

Terwijl de revolutie van geavanceerde AI zich ontvouwt, zouden bedrijven in deze sectoren proactief moeten onderzoeken hoe ze deze transformerende technologie kunnen benutten om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van hun personeel en cliënten, om ervoor te zorgen dat ze zich aanpassen en relevant blijven in een dynamische en steeds meer gedigitaliseerde toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!