Bitcoin-beleggers moeten in september goed op deze data letten!

De cryptocurrencies marktkapitalisatie bedraagt momenteel $1,04 biljoen, wat een lichte stijging van 0,27% sinds gisteren laat zien. Echter, het handelsvolume is aanzienlijk gedaald naar $18,92 miljard. Bitcoin heeft een aanzienlijke daling ervaren, van $28.176 naar $25.451, wat resulteert in een verlies van 9,8%. Interessant genoeg lijkt de vraag naar Bitcoin te zijn toegenomen rond het niveau van $25.500, zoals te zien is aan de lagere prijsafwijzingskaars op de dagelijkse grafiek.

Analist Miles Deutscher waarchuwt dat Bitcoin (BTC) doorgaans uitdagingen ondervindt in september, historisch gezien een moeilijke maand voor BTC-bulls, en dit jaar zou nog uitdagender kunnen zijn. De cryptomarkt bevindt zich in een periode waarin grote beurzen zoals Binance en Coinbase onder toezicht staat.

De analist geeft aan dat september 2023 is verslechterd door “aanzienlijke overaanbod” als gevolg van vertragingen in de besluitvorming over Bitcoin ETF’s. Dit zou problemen kunnen opleveren voor Bitcoin-bulls. September brengt doorgaans pijn voor Bitcoin-enthousiastelingen, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering.

Ondanks de bearish markt moeten handelaren nu voorbereid zijn op de vrijgave van Bitcoin en verschillende altcoins van de inmiddels opgeheven FTX-beurs door Amerikaanse autoriteiten. Bovendien merkte hij op dat veel belangrijke tokenontgrendelingen, zoals Apecoin (APE), Aptos (APT), dYdX (DYDX) en Optimism (OP), gepland staan voor september.

Deutscher gelooft dat het herstellen van de marktinteresse door ETF-groei deze problemen kan helpen verlichten. Bovendien duidt een kortstondige prijssprong van Bitcoin na de juridische overwinning van Grayscale op uitputting van de markt. Bitcoin keerde snel terug naar niveaus van medio juni en slaagde er niet in de $30.000-barrière te doorbreken na de initiële opwinding.

De september-vloek van Bitcoin

Deutscher waarschuwt Bitcoin-enthousiastelingen om twee macro-economische triggers nauwlettend in de gaten te houden: de release van de Consumentenprijsindex (CPI) op 13 september en de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 20 september. Beide gebeurtenissen kunnen de prijzen van Bitcoin en belangrijke altcoins beïnvloeden.

Naarmate de markt meer volatiliteit toevoegt, verwacht de analist interesse van kopers die Bitcoin willen accumuleren rond de niveaus van $25.000 en $23.000, maar hij blijft voorzichtig hierin en erkent hij de mogelijkheid van zelfs lagere prijzen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op ongeveer $25.990 op grote beurzen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!