Elon Musk’s X (voorheen Twitter) gaat biometrische gegevens verzamelen

Volgens de laatste berichten van de BBC heeft Elon Musk’s X (voorheen bekend als Twitter) plannen om biometrische gegevens van gebruikers te verzamelen, waaronder foto’s en foto-ID’s van gebruikers. Deze ontwikkeling wordt naar verluidt van kracht op 29 september.

Naast dit nieuws, is er ook speculatie dat X van plan is om wervingsdiensten te starten en mogelijk arbeids- en opleidingsgegevens van gebruikers voor dit doel wil verzamelen. Uit de rapporten blijkt echter dat deze gegevensverzameling alleen van toepassing zou zijn op premium gebruikers. Vertegenwoordigers van het bedrijf gaven het volgende aan:

“X zal de optie bieden om hun identiteitsbewijs van de overheid te verstrekken, in combinatie met een selfie, om een verificatielaag toe te voegen.”

Biometrische gegevens, legden ze verder uit, zouden worden onttrokken aan zowel het identiteitsbewijs van de overheid als de selfie-afbeelding voor vergelijkingsdoeleinden. Dit zou, volgens het team, hen ook helpen om een account aan een echt persoon te koppelen door hun door de overheid uitgegeven ID te verwerken.

Het nieuwe verificatiesysteem is blijkbaar een poging van X om nep-accounts te bestrijden en het platform veiliger te maken. Elon Musk, de eigenaar van het platform, voegde eraan toe dat het bedrijf ook van plan is om audio- en video-oproepopties aan te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!