Enorm aantal XRP verplaatst door whales en Ripple Labs

Terwijl de cryptomarkt een nieuwe opleving doormaakte, zijn er een indrukwekkend aantal XRP-transacties waargenomen in de afgelopen 24 uur, die samen bijna een half miljard XRP vormen, door de populaire cryptotrackingdienst Whale Alert.

Opvallend genoeg is ook te zien dat Ripple Labs, het moederbedrijf achter de cryptocurrency, ook actief deelnam aan deze verplaatsingen door een deel van haar enorme voorraad over te dragen.

Ripple Labs verkoopt 59 miljoen XRP

De bovengenoemde cryptotracker ontdekte drie XRP-overdrachten, met respectievelijk 424.018.481 XRP, 31.000.000 XRP en 27.600.000 XRP. Van deze drie overdrachten was die van Ripple verantwoordelijk voor de tweede transactie, waarbij 31 miljoen XRP werd verplaatst naar een anoniem portefeuilleadres.

Het is belangrijk om op te merken dat het bedrijf vaak enkele tientallen miljoenen XRP verplaatst naar cryptobeurzen om crypto te verkopen voor fiatgeld om operationele kosten te dekken of XRP naar zijn klanten – banken en diverse andere financiële instellingen – te sturen. Vaak doet Ripple ook grote XRP-transacties ter ondersteuning van zijn ODL-platforms.

31 miljoen XRP komt overeen met $16.530.182, en Ripple heeft het overgedragen naar een portefeuille die door Whale Alert als “onbekend” is gemarkeerd. Desalniettemin tonen details van het op XRP gerichte platform Bithumb aan dat deze anonieme portefeuille in werkelijkheid ook toebehoort aan Ripple.

De grootste transactie hierboven – 424.018.481 XRP – vond echter plaats tussen twee anonieme whales, en Bithumb heeft geen details over hen gedeeld. Ook heeft een onbekende portefeuille-eigenaar 27.600.000 XRP overgedragen aan de Bitstamp-beurs om deze te verkopen.

SEC verliest zaak tegen Grayscale

Zoals gemeld door CryptoBenelux op dinsdag heeft Grayscale een overwinning behaald tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtbank. Aangezien dit het derde cryptobedrijf is dat de Amerikaanse effectenregulator heeft verslagen – eerst was het Ripple, toen het Custodian Bank van Caitlin Long, nu Grayscale.

Hoewel de overwinning van laatstgenoemde niet automatisch de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust naar een Bitcoin ETF garandeert. Betekent de overwinning in deze zaak toch veel voor de cryptogemeenschap en haar toekomst.

Naar aanleiding van dit nieuws steeg de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin (BTC) dinsdag weer boven het niveau van $27.000, en ook XRP liet een stijging van meer dan 6% zien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!