JPMorgan voorspelt betere tijden voor de cryptomarkt

Volgens een recent rapport heeft JPMorgan, ’s werelds grootste investeringsbank, het negatieve sentiment in de cryptomarkt mogelijk zijn einde bereikt.

Liquidaties naderen laatste fase

Investeerders hadden eerder aanzienlijke longposities geopend na positieve ontwikkelingen zoals de ETF-aanvraag van BlackRock, de gedeeltelijke overwinning van Ripple in haar rechtszaak en de lancering van een stablecoin door PayPal (PYUSD).

Volgens JPMorgan zullen cryptocurrencies echter binnenkort beginnen met zijn herstel. Deze conclusie is gebaseerd op hun onderzoek naar Bitcoin-futuresposities aan de Chicago Mercantile Exchange (CME). Hun bevindingen suggereren dat de liquidatie van longposities waarschijnlijk in zijn laatste fase verkeert, wat op zijn beurt weer zou kunnen wijzen op een mogelijke opleving in de nabije toekomst.

De invloed van externe factoren

De correctie op de cryptomarkten in augustus, “die de rally na de uitspraak van de Securities and Exchange Commission (SEC) versus Ripple ongedaan maakte” kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de “bredere correctie in risicovolle activa zoals aandelen en in het bijzonder technologie, die op zijn beurt lijkt te zijn veroorzaakt door een schuimige positionering in technologie, hogere reële rentes in de VS en zorgen over de groei in China”, aldus het rapport.

JPMorgan zei verder dat het nieuws dat Elon Musk’s SpaceX zijn Bitcoin-bezit in het voorgaande kwartaal had afgeschreven, fungeerde als een “extra katalysator voor de correctie op de cryptomarkten.” Het zei het volgende hierover:

“Dit nieuws zorgde ervoor dat beleggers te maken kregen met een overdaad aan longposities.”

De SEC gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in de Ripple-zaak en aangezien de uitkomst van het beroep pas volgend jaar wordt verwacht, zou dit kunnen leiden tot een “nieuwe ronde van rechtsonzekerheid voor cryptomarkten”, aldus het rapport.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!