Aantal SHIB-miljonairs daalt drastisch door prijsdaling

De recente prijsdaling van Bitcoin (BTC) heeft ook zijn weerslag gehad op eigenaren van verschillende altcoins. Nieuwe cijfers laten echter zien dat het aantal miljonairs onder eigenaren van Shiba Inu (SHIB) drastisch gedaald is door de recente prijscrash van de meme-cryptocurrency.

Net als de meeste altcoins heeft Shiba Inu enorme verliezen geleden in de afgelopen twee weken. De cryptocurrency blijft handelen onder het prijsniveau van $0,00001 en handelt op het moment van schrijven op $0,00000820.

Hoewel SHIB in de afgelopen 24 uur met 2% is gestegen, is de cryptocurrency 4% gedaald in de afgelopen week. Op dezelfde manier is SHIB in de afgelopen twee weken met 25,1% gedaald.

Deze enorme ineenstorting heeft de waarde van SHIB die in handen is van investeerders verminderd. Veel adressen hebben in de afgelopen drie maanden hun miljonairsstatus verloren als gevolg van de prijsdaling van SHIB.

Aantal SHIB-miljonairs daalt van 1.207 naar 423

Begin juni waren er 1.207 adressen die SHIB vasthielden ter waarde van minstens $1 miljoen. Dit aantal is sterk gedaald in de afgelopen drie maanden. Op het moment van schrijven staat het aantal adressen met minstens $1 miljoen nu op 423.

Volgens recente gegevens is het aantal crypto-adressen met een waarde tussen de $1 miljoen en $10 miljoen aan SHIB gedaald naar 377. Het is vermeldenswaardig dat dit aantal in juni op 1.157 stond.

Op dezelfde manier staat het aantal adressen met meer dan $10 miljoen aan SHIB momenteel op 46. In juni lag het aantal adressen met meer dan $10 miljoen aan SHIB rond de 57.

Shiba Inu holdings

Dalende SHIB koers heeft grote impact

De enorme daling van het aantal adressen met ten minste $1 miljoen aan SHIB kan worden toegeschreven aan de daling van de tokenprijs. Veel SHIB-whales werden gedwongen hun posities in de op honden geïnspireerde token te liquideren vanwege de intense verkoopdruk op de markt.

Het aantal SHIB-miljonairs zal echter naar verwachting weer toenemen wanneer de prijs van de altcoin stijgt. Volgens veel marktanalisten is een SHIB-rally aanstaande, wat op zijn beurt weer zal zorgen dat er nieuwe SHIB-miljonairs erbij zullen komen.

Anticipatie rond Shibarium is nog niet voorbij

Deze speculatie is gebaseerd op de anticipatie rond de L2-blockchain van de cryptocurrency, genaamd Shibarium. Opmerkelijk is dat Shibarium naar verwachting het aantal SHIB’s in omloop zal verminderen via verbrandingen. Dit plan wil bereiken door een deel van de transactiekosten binnen het netwerk te gebruiken om SHIB te kopen en te verbranden.

Naarmate meer gebruikers Shibarium gebruiken voor transacties, zouden er meer kosten worden gegenereerd voor dit initiatief. Interessant genoeg zou de SHIB-prijs kunnen stijgen wanneer het aantal tokens in omloop afneemt.

Ondertussen is het team achter Shibarium nog steeds bezig met de nodige voorbereidingen voor de openbare herlancering ervan. Het L2-netwerk draait momenteel in de privémodus en blijft indrukwekkende prestaties leveren, waaronder het overschrijden van 50.000 portemonnee-adressen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!