Maakt Shibarium zich klaar voor een comeback?

Shibarium, de Layer-2 blockchain van het Shiba Inu-ecosysteem, ondervond kort na de lancering van zijn mainnet op 16 augustus 2023 een korte onderbreking in de blokproductie. De voornaamste uitdaging was een onverwachte stijging in het verkeer direct na de openbare lancering aankondiging. Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB), had de gemeenschap eerder toegesproken en benadrukt dat de technische haperingen niet te wijten waren aan inherente gebreken in Shibarium, maar het gevolg waren van de massale toestroom van gebruikers en transacties. De enthousiasme van de gemeenschap was duidelijk zichtbaar, met aanzienlijke stortingen van Eth en Bone binnen 15 minuten na de lancering van Shibarium.

De nieuwste blogpost van Kusama (gisteren gepubliceerd) geeft een update over de schaalvergrotingsinspanningen voor Shibarium:

  1. Voortgangs mijlpaal: De tweede dag van de schaalvergrotingsinspanningen heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het team heeft de blockchain tijdelijk herstart voor interne tests, wat succesvol was. Vervolgens schalen ze nu op verschillende manieren op, ondergaan verdere tests en bereiden zich voor op publieke toegang.
  2. Samenwerking met Alchemy: Het Alchemy-team, dat monitoringsdiensten levert, heeft de operaties voor Shibarium maar liefst met 1500% opgeschaald.
  3. Infrastructuurverbetering: In samenwerking met het gedecentraliseerde team en validators is de serverinfrastructuur ook met 1500% opgeschaald, gebruikmakend van eersteklas metalen infrastructuur.
  4. Verkeersbeheer: Met een duidelijke benchmark voor verwacht verkeer heeft het team samengewerkt met verschillende blockchain-experts om aanvullende protocollen te ontwikkelen om het inkomende verkeer te ondersteunen en beheren.
  5. Rust en herstel: Na intensief werk nemen de ontwikkelaars een korte pauze om te herstellen en zullen ze vroeg in de ochtend weer aan de slag gaan voor de volgende fase van het schaalvergrotingsproces.
  6. Dankbaarheid: Kusama uitte immense dankbaarheid aan de ShibArmy voor hun voortdurende steun en voor het bestrijden van misinformatie terwijl het team hard werkt om een blockchain voor te bereiden die robuust genoeg is om het enthousiasme van de gemeenschap aan te kunnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!