Mysterieuze SHIB-investeerder verplaatst zijn bezit van $40 miljoen al na één dag

Gegevens van Whale Alert hebben onlangs onthuld dat een grote SHIB-investeerder ongeveer 4,65 biljoen tokens, ter waarde van ongeveer $40 miljoen, heeft verplaatst nadat hij ze ongeveer een dag had vastgehouden.

Volgens de gegevens zijn zowel de verzendende als ontvangende portefeuilles niet geïdentificeerd, wat suggereert dat de whale de tokens niet naar een cryptocurrency-beurs heeft verplaatst om ze te verkopen. Het is echter opvallend dat de transactie kort na de gefaalde lancering van Shibarium, de layer-2-schaaloplossing van Shiba Inu, komt.

De lancering van het netwerk ging gepaard met een “massale instroom” van gebruikers en ernstige problemen met het netwerk, omdat het bridge contract van het netwerk – dat werd gebruikt om fondsen van Ethereum (ETH) naar Shibarium over te maken – vastliep, waardoor $1,7 miljoen aan ETH tussen beide netwerken vastzat.

De problemen leidden tot een tijdelijke stopzetting van de productie van blokken voor het netwerk, iets wat nu is opgelost doordat het netwerk in een fail-safe modus ging om de fondsen van gebruikers te beschermen. Shytoshi Kusama, hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, merkte op dat de verkeersinflux de oorzaak was van de hapering.

In een blogpost merkte Shiba Inu-ontwikkelaar Kaal Dhairya op dat er plannen waren om het netwerk te schalen en aan te passen aan de aanzienlijke hoeveelheid verkeer die het ontving. Hij vermeldde ook dat het team de gemeenschap voortdurend op de hoogte zal houden van de voortgang van Shibarium, met vermelding van de basis op het Polygon-netwerk.

Het team achter Shiba Inu heeft ook een verzekeringsdekking van $2 miljoen om mogelijke uitdagingen bij het ophalen van fondsen aan te pakken nadat het netwerk opnieuw is gelanceerd.

Door de gefaalde lancering van Shibarium daalde de prijzen van de verschillende tokens binnen het Shiba Inu-ecosysteem enorm, waaronder $SHIB, $BONE en $LEASH, omdat de problemen waarmee het netwerk werd geconfronteerd duidelijk werden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!