Shibarium lancering loopt niet zoals verwacht

De langverwachte lancering van Shibarium kende een hobbelige start toen bridgeproblemen ervoor zorgden dat er $2,5 miljoen aan activa vastzat op de blockchain. De anonieme hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB), Shytoshi Kusama, wuifde aanvankelijk de zorgen weg, maar blockchain-gegevens wijzen op een andere realiteit.

Kusama hield vol dat er geen bridge-gerelateerde problemen waren en dat de “fondsen veilig zijn.” De blockchain-scanner voor Shibarium, shibariumscan.io, was ook niet toegankelijk, wat twijfels opwierp over de stabiliteit van het netwerk.

Om de verwarring compleet te maken, werden leden van de SHIB-gemeenschap het zwijgen opgelegd op Discord, waarbij moderators “gebruikers het verzenden van berichten” beletten, volgens M3TA-analytics.

Kort na het debuut van het Shibarium-netwerk op woensdag kregen gebruikers te maken met bridgeproblemen, waarbij fondsen vast kwamen te zitten op de blockchain. Meer dan 1.008 ETH ter waarde van $1,7 miljoen en $762.000 aan BONE, de governance-token voor ShibaSwap, zitten al meer dan 12 uur vast op het moment van publicatie.

Om op de zaak in te gaan, gaf Shytoshi Kusama de schuld aan “de GROTE toestroom van transacties en gebruikers”, maar ontkende enige veiligheidsgerelateerde problemen.

Als gevolg van deze problemen zijn zowel SHIB als BONE in de afgelopen 24 uur met meer dan 15% gedaald, volgens CoinGecko.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!