Bitcoin en Ethereum zijn minder volatiel dan olie

Bitcoin (BTC) is gedaald naar $28.361, terwijl Ether (ETH) is gedaald naar $1.784. De prijsvolatiliteit van 90 dagen heeft in augustus een nieuw meerjarig dieptepunt bereikt, aangezien de twee belangrijkste cryptocurrencies handelen onder hun belangrijkste weerstandsniveaus van respectievelijk $30.000 en $2.000.

Volgens gegevens gedeeld door het cryptografische analysebedrijf Kaiko, bereikte de 90-daagse volatiliteit van BTC en ETH respectievelijk 35% en 37%, waardoor het minder volatiel was dan olie, met een volatiliteit van 41%. Zo’n daling in het prijsmomentum van de twee belangrijkste crypto-activa werd voor het laatst gezien in 2016.

De bovenstaande grafiek geeft aan dat de prijsvolatiliteit van BTC en ETH meer dan de helft is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel augustus wordt beschouwd als een bullish maand voor het crypto-ecosysteem, wordt de dalende prijsfluctuatie door velen als bullish beschouwd.

Afgezien van de 90-daagse volatiliteit die in 7 jaar op zijn laagst staat, bevindt de dagelijkse volatiliteit van Bitcoin zich ook op een laagste niveau in 5 jaar.

Een Bitcoin-technische analist die bekend staat onder de sociale mediagebruikersnaam Cryptocon, deelde zijn observaties over de daling van de Bitcoin-prijsvolatiliteit en wat er eigenlijk volgt na een periode van lage volatiliteit.

De technische analist merkte op dat de Bitcoin-prijs in 2020 een vergelijkbare cyclus van lage prijsvolatiliteit doormaakte voordat de bull-markt begon, maar waarschuwde voor de zijwaartse beweging van de belangrijkste cryptocurrency.

De analist merkte op dat ondanks het Black Swan-evenement van 2020, toen de BTC-prijs in één dag met meer dan 50% daalde tot onder $5000, Bitcoin de volgende maand herstelde. Toen de BTC-prijs echter de $10.000 naderde, verdween het momentum en werd opnieuw zeer lage volatiliteit geregistreerd. Na drie maanden van lage volatiliteit brak de prijs van BTC uit en creëerde nieuwe hoogtepunten voordat het opnieuw weerstand ondervond en zijwaarts bewoog.

De analist concludeerde dat de Bitcoin-prijs na een periode van lage volatiliteit uit de dieptepunten springt om een eerste hoogtepunt te vormen, gevolgd door een tweede hoogtepunt, terwijl er een derde wordt gemaakt tegen de belangrijkste weerstand. Cryptocon concludeerde dat elke belangrijke periode van lage volatiliteit voor BTC wordt gevolgd door een grote beweging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!