Bitcoin kan saai zijn voor een langer periode, aldus DonAlt

Een handelaar die eerder dit jaar heeft geprofiteerd van de doorbraak in de crypto-markt, waarschuwt dat Bitcoin (BTC) gedurende een langere periode prijsbewegingen kan laten zien die weinig uitgesproken zijn.

In een nieuwe strategische sessie vertelde de pseudonieme analist DonAlt namelijk aan zijn 52.800 abonnees op YouTube dat Bitcoin nauwelijks beweegt, ondanks de lancering van de door dollars gedekte stabiele munt PYUSD van PayPal, een veelzeggend teken is.

De crypto-strateeg voegde eraan toe dat zelfs de volatiliteit op de aandelenmarkt niet voldoende is om de prijsbeweging van BTC nieuw leven in te blazen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Het nieuws van PayPal, toen de markt redelijk aan het handelen was, zou de prijs omhoog hebben geduwd. PayPal die gewoon zegt ‘we willen meedoen in de stablecoin-wereld’. Het heeft eigenlijk niet veel te maken met Bitcoin, ETH of enige andere munten, maar het feit dat er interesse is vanuit PayPal zou de markt met ongeveer 10% omhoog hebben geduwd.

Maar dat gebeurt niet, en dan hebben we nog de ETF-vertraging. Het is niet per se een grote verrassing, maar ook geen prijsbeweging… Deze dagelijkse kaarsen bewegen letterlijk maar 1% of 2%, en dat is Bitcoin terwijl de S&P gekke bewegingen maakt.”

DonAlt gaat verder door te zeggen dat de schommelende omstandigheden van Bitcoin nog eens zes maanden kunnen aanhouden.

“De markt beweegt gewoon niet, en het ziet er ook niet echt naar uit dat het dat wil doen. Ik denk dat dit nog een half jaar kan doorgaan.”

De crypto-analist zegt dat een ding dat Bitcoin’s volatiliteit en opwaartse momentum zou kunnen herstellen, de omkering is van het strakke monetaire beleid van de Federal Reserve, vergelijkbaar met wat er gebeurde in 2020 toen de centrale bank de rentetarieven bijna tot 0% verlaagde als reactie op de Covid-crisis:

“Ik denk dat het voorlopig saai zal blijven. Als je weer zoiets als een reactie van de overheden ziet die lijkt op Covid, neem het dan weer gigantisch long, maar tot die tijd is het een beetje een gok. Ik wil grote, grote kracht en iets specifiek voor de crypto-wereld zien voordat ik echt geïnteresseerd ben, want ik denk dat de handel voorbij is.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin $29.412 waar met een zijwaartse beweging in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!