Ripple legt misvattingen uit met betrekking tot XRP-uitspraak

Ripple heeft enkele wijdverbreide misvattingen over de recente gerechtelijke uitspraak die XRP als een niet-effect verklaren, verduidelijkt. Het bedrijf verklaarde dat de uitspraak een “overweldigende overwinning” was en dat het de weg vrijmaakt voor andere digitale tokens om een vergelijkbare classificatie te verkrijgen.

Een van de misvattingen die Ripple heeft aangepakt in het recent uitgebrachte XRP-marktrapport voor het tweede kwartaal van 2023 is dat er verdeeldheid was voor de uitspraak. Het bedrijf zei echter dat de rechtbank zijn standpunt dat XRP geen effect is “rechtvaardigde” en dat de uitspraak geen compromis was.

De rechtbank oordeelde dat XRP geen effect is onder bepaalde omstandigheden, zoals wanneer het wordt verkocht aan ervaren investeerders. Echter, de rechtbank oordeelde ook dat XRP geen effect is onder alle omstandigheden, zoals wanneer het wordt verkocht aan particuliere investeerders.

Een andere misvatting die Ripple heeft aangepakt, is dat XRP alleen in bepaalde situaties geen effect is. Het bedrijf verklaarde dat XRP op zichzelf nooit een effect is en dat het geen effect wordt simpelweg omdat het wordt verkocht met extra beloften. Ripple legde uit dat de Howey-test, die de juridische test is om te bepalen of een activum een effect is, niet vereist dat een activum wordt verkocht met beloften van toekomstige winsten.

Ripple verduidelijkte ook dat de uitspraak geen voorrang geeft aan institutionele investeerders boven particuliere kopers. Het bedrijf zei dat de rechtbank eenvoudigweg de jurisdictie van de SEC afbakende en dat de uitspraak niet betekent dat de SEC in de toekomst geen particuliere kopers kan beschermen. De SEC kan nog steeds handhavingsmaatregelen nemen tegen bedrijven die digitale tokens verkopen aan particuliere investeerders als die tokens effecten zijn.

Tot slot heeft Ripple de misvatting aangepakt dat de uitspraak haar vermogen om zaken te doen belemmert. Het bedrijf zei dat het overgrote deel van zijn klanten zich momenteel al buiten de Verenigde Staten bevinden en dat het zal blijven samenwerken met partners buiten de VS in duidelijke regelgevende omgevingen.

De uitspraak zal naar verwachting op de lange termijn een positieve invloed hebben op de prijs van XRP, omdat het meer duidelijkheid zal verschaffen over de wettelijke status van de token.

Al met al zullen de verduidelijkingen van Ripple helpen om enkele van de verwarring rondom de recente gerechtelijke uitspraak weg te nemen. De voortdurende transparantie van het bedrijf en de focus op naleving zullen ook het vertrouwen van investeerders in XRP versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!