Binance betreedt Japan opnieuw met 34 tokens

Binance Japan, dat volledig gelanceerd zal worden in augustus, heeft als doel om in eerste instantie 34 tokens te noteren, waarmee het alle binnenlandse concurrenten overtreft.

Het nieuws van het lokale crypto-mediaplatform Coinpost onthulde ook dat Binance Japan van plan is om zijn eigen token, BNB, voor het eerst aan het Japanse publiek te introduceren, om zo zijn aanwezigheid in het bloeiende crypto-landschap van het land verder te versterken.

De oprichting van Binance Japan gaat terug tot november 2022, toen Binance de diensten overnam van de gelicentieerde lokale crypto-beursprovider, SAKURA Exchange BitCoin, Inc. (SEBC).

Na de overname heeft SEBC zichzelf omgedoopt tot Binance Japan Inc. en sindsdien nauw samengewerkt met belangrijke stakeholders en brancheverenigingen om de basis te leggen voor een volledig conforme Web3-ecosysteem in Japan. De beurs ziet de lancering dan ook als een cruciale stap in het opbouwen van een duurzaam Web3-ecosysteem in het land.

Binance Japan heeft als doel een scala aan diensten aan te bieden aan haar nieuwe klanten in het Aziatische land, waaronder spot trading, Earn-producten en een NFT-marktplaats. Bovendien zijn ze van plan om derivatendiensten te introduceren in overeenstemming met lokale regelgeving om hun dienstenaanbod op de Japanse markt te versterken.

Voor bestaande klanten in Japan die al wereldwijde Binance-accounts hebben, zal Binance Japan een aparte melding verstrekken en het migratieproces starten na 14 augustus.

De lancering van Binance Japan komt op een cruciaal moment, omdat andere prominente spelers zoals Coinbase en Kraken hun activiteiten in het land hebben stopgezet, met als belangrijkste reden “marktomstandigheden”. Tevens heeft Binance onlangs ook besloten om Nederland en Duitsland te verlaten vanwege regulerende kwesties.

Niettemin hebben de beleidsmakers van Japan hun toewijding aan het bevorderen van de groei van het Web3-ecosysteem aangegeven, zoals blijkt uit recente aankondigingen op de WebX-conferentie in Tokyo.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!