Binance bemachtigt Sakura Exchange BitCoin in Japan

De grootste crypto-exchange ter wereld op het gebied van dagelijks handelsvolume, Binance, heeft de Japanse markt opnieuw overgenomen met de overname van de Sakura Exchange BitCoin, die door de Japan Financial Services Agency (JFSA) is gelicentieerd.

In september gaf Binance al aan dat het opzoek was naar een licentie in Japan vanwege de uitbreidingsdrang in Azië. Daarnaast is Japan met de huidige regering de wetgeving rondom crypto aan het versoepelen om op deze manier de Japanse economie te versterken. Algemeen directeur van Binance Japan, Takeshi Chino, zei:

“De Japanse markt zal een sleutelrol spelen in de toekomst van de acceptatie van cryptocurrency.”

Volgens hem is Japan een van de leidende economieën ter wereld met een sterk ontwikkeld technologisch systeem. Ook heeft het land al inspanningen geleverd omtrent ontwikkelingen rondom blockchain.

De Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) versoepelde ook lisiting van virtuele munten en markttoegang voor buitenlandse bedrijven en exchanges zoals Binance. Eerder kreeg het inmiddels failliete FTX een licentie om crypto-diensten te leveren aan Japanse klanten.

De CEO van SEBC, Hitomi Yamamoto, heeft beweerd dat het sterk nalevingssysteem van Binance zal helpen om een meer compliante sfeer voor gebruikers in Japan op te bouwen. Hierbij zal de prioriteit worden gegeven aan gebruikersbescherming. Bovendien zal het helpen toegang te krijgen tot belangrijke crypto-diensten die nodig zijn voor de massale acceptatie in de toekomst.

“We zijn vereerd en verheugd om deze aankondiging te doen met Binance, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van diensten voor het uitwisselen van crypto-activa.”

Binance gaf in een aparte aankondiging aan dat de registratie van nieuwe gebruikers bij Binance.com op te schorten met ingang van vandaag. Bestaande gebruikers worden echter niet beïnvloed en kunnen de diensten en producten op de site blijven gebruiken. Het zou kunnen zijn dat nieuwe gebruikers worden toegevoegd aan Sakura Exchange BitCoin. Momenteel zal de Japanse exchange geleidelijk integreren met Binance.