Binance trekt zich nu ook terug uit Duitsland

Binance heeft zijn aanvraag voor een cryptocurrency-bewaarlicentie in Duitsland ingetrokken. De exchange bevestigde deze terugtrekking op 26 juli, bijna een maand nadat er berichten waren verschenen over afwijzingen van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin).

Op 29 juni heeft BaFin naar verluidt de bewaarlicentie voor de crypto-exchange afgewezen. Destijds was echter niet duidelijk of de toezichthouder officieel de aanvraag van Binance had geweigerd of dat het mondeling het bedrijf had geïnformeerd. Nu heeft Binance bevestigd dat het formeel zijn licentieaanvraag heeft ingetrokken.

Een woordvoerder van Binance vertelde dat het van plan is om opnieuw een licentie aan te vragen in Duitsland, waarbij wijzigingen in de aanvraag de veranderingen in de regelgeving weerspiegelen:

“Binance bevestigt dat het proactief zijn BaFin-aanvraag heeft ingetrokken. De situatie, zowel op de wereldwijde markt als in de regelgeving, is aanzienlijk veranderd. Binance is nog steeds van plan om de juiste vergunningen in Duitsland aan te vragen, maar het is essentieel dat onze indiening deze veranderingen nauwkeurig weergeeft.”

CEO Changpeng Zhao van Binance zei dat het zich zal richten op naleving van de regulering van de European Union’s Markets in Crypto-Assets (MiCA) om zijn diensten in Europese landen aan te bieden. Echter, de uitbreidingsplannen van Binance in Europa hebben een tegenslag gekregen vanwege de regelgevende problemen in de Verenigde Staten.

De crypto-exchange wordt geconfronteerd met meerdere onderzoeken in de VS door financiële toezichthouders. De beurs staat ook sinds begin 2022 onder onderzoek in Frankrijk.

Voordat het zich terugtrok uit Duitsland, heeft de crypto-exchange ook de Nederlandse markt verlaten omdat het er niet in slaagde een licentie te krijgen van regelgevers in het land als een virtuele activa dienstverlener. De exchange heeft ook gevraagd om zijn diensten stop te zetten in het Verenigd Koninkrijk en Cyprus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!